Ga naar de inhoud
Tientallen tips

Jongen (16) aangehouden voor in rug steken fietsster Vlaardingen

Omcirkeld op de voorgrond de 21-jarige vrouw, op de fiets daarachter de jongen. Beeld © Politie

De politie heeft een 16-jarige jongen aangehouden die ervan wordt verdacht twee weken geleden een jonge hockeyster (21) te hebben neergestoken. De vrouw zat op de fiets en kwam van een feestje.

Opsporing Verzocht besteedde twee keer aandacht aan de zaak. Er werden beelden getoond van de vermoedelijke dader. De verdachte leek de vrouw te hebben gevolgd. Er kwamen tientallen tips binnen.

Rond 23.45 uur

Het is vooralsnog onduidelijk wat de man bezielde. De vrouw werd rond 23:45 uur uit het niets belaagd door de man. Die fietste haar eerst voorbij, keerde om en stak haar vervolgens in haar rug. Ze dacht eerst dat ze een klap kreeg. Toen bleek dat het ging om een steekwond, is ze direct naar een ziekenhuis overgebracht.

Onder andere de getoonde beelden hebben geleid naar de 16-jarige verdachte, laat het Openbaar Ministerie weten. Hij zit vast en wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Mede omdat hij minderjarig is, zijn politie en Openbaar Ministerie terughoudend met verdere berichtgeving.

'Het gaat goed met haar'

De vrouw raakte ernstig gewond, maar is buiten levensgevaar. Zij herstelt thuis van de steekwond, maar is volgens de politiewoordvoerster 'enorm aangeslagen'. De politie laat nu weten: "Inmiddels gaat het gelukkig goed met haar."