Ga naar de inhoud
Talpa 'enorm geschrokken'

Johan Derksen onder vuur na bekentenis over misbruiken vrouw met kaars

Johan Derksen Beeld © ANP

Johan Derksen ligt onder vuur na opvallende uitspraken over seksueel grensoverschrijdend gedrag. De voetbalanalist zei gisteren in het tv-programma Vandaag Inside dat hij in het verleden een door drank bewusteloos geraakte vrouw heeft gepenetreerd met een kaars en vervolgens is vertrokken. Talpa Network laat weten enorm te zijn geschrokken van Derksens uitlatingen.

"Dit is een ernstige zaak waar we zorgvuldig naar gaan kijken", zegt een woordvoerder van Talpa Network tegen RTL Nieuws. "We gaan op de kortst mogelijke termijn in gesprek met Johan."

'Je schaamt je kapot'

"Technisch gezien kan een officier van justitie het als verkrachting uitleggen", zei Derksen in het programma. Hij deed de uitspraken tijdens een gesprek naar aanleiding van een recente beschuldiging van seksueel grensoverschrijdend gedrag aan het adres van SBS6-collega Johnny de Mol. Die zou volgens De Telegraaf in het verleden iemand hebben gedrogeerd en misbruikt.

De Mol ontkent, maar legde wel zijn werkzaamheden voor de zender neer. Derksen noemde daarop zijn eigen 'jeugdzonde'. "Als ik eraan terugdenk, Wilfred, je schaamt je kapot", zei Derksen tegen presentator Wilfred Genee.

Daarna deed Derksen zijn onthulling ooit eens te zijn gaan stappen met twee vrouwen en 'de keeper van Veendam' en dat de vrouwen zo dronken waren dat zij bewusteloos waren geraakt. Toen de mannen wilden vertrekken, zagen zij 'een grote kaars' die zij 'erin gestopt' zouden hebben. "Daar zou je nu een gevangenisstraf voor krijgen", zei Derksen.

'Kwetsbaar opgesteld'

Derksen zegt tegen het AD dat hij niet van plan is zijn excuses aan te bieden. "Ik trek er geen woord van terug, ik bied ook mijn excuses niet aan. Het is een jeugdzonde die ik heb opgebiecht, daarmee heb ik me kwetsbaar opgesteld. Ik ben er niet trots op, maar ik heb gezegd wat ik heb gezegd. Het gebeurde in de tijdgeest van toen", aldus Derksen.

Derksen
Lees ook:
Derksen in opspraak: 'Ernst van de situatie wordt gebagatelliseerd'