Ga naar de inhoud
Geen grenzen overschreden

Twitter draait schorsing Wilders terug en biedt excuses aan

Twitter heeft de schorsing van het account van Geert Wilders teruggedraaid. Het platform heeft de PVV-leider laten weten dat hij geen grenzen heeft overschreden en dat het een fout heeft gemaakt. Het bedrijf biedt ook excuses aan, blijkt uit een screenshot dat Wilders zelf heeft gedeeld.

"Ik ben er weer!", twittert Wilders. Niet veel eerder had hij nog laten weten dat hij in beroep was gegaan tegen zijn schorsing en niets had gehoord. Hij vond dat het beoordelingsproces nodeloos lang had geduurd, maar heeft uiteindelijk dus wel gelijk gekregen.

"Ons ondersteuningsteam heeft uw account onderzocht en het lijkt erop dat we een fout hebben gemaakt", staat in het bericht van Twitter dat de PVV'er gedeeld heeft. "We hebben vastgesteld dat er geen sprake is van een overtreden en hebben uw account volledig hersteld."

De schorsing was naar aanleiding van een tweet gericht aan de Pakistaanse premier Shehbaz Sharif. Hij noemde de islam een intolerante religie en liet zich negatief uit over de profeet Mohammed. 

De tweet:

'You know what hurts Prime Minister @CMShehbaz, is the violence of the intolerant ideology called Islam, the fatwa's and death threats by people from #Pakistan, who are inspired by the fake prophet #Mohammad. We always choose freedom over Mohammedanism. And you'll never win.'

Twitteraccount
Lees ook:
Twitteraccount Wilders geschorst vanwege deze tweet: 'Heel raar', vindt de PVV-leider