Ga naar de inhoud
Jongens streng toegesproken

Politieheli rukt uit naar Weesp voor jongens met speelgoedzwaard

Politiehelikopter in actie, ter illustratie. Beeld © ANP

Twee jongens met een speelgoedzwaard hebben vanmiddag bij station Weesp voor een hoop onrust gezorgd. De politie rukte uit met meerdere zwaarbewapende teams. Op Twitter gaan beelden rond van agenten met geweren die door een helikopter worden afgezet.

De paniek begon nadat de politie een melding kreeg over iemand 'met een mes of zwaardachtig voorwerp' in de trein of op het perron, zegt een politiewoordvoerster. Vanwege het mogelijke gevaar voor anderen 'namen we die melding serieus'.

Treinverkeer stilgelegd

Meerdere politie-eenheden werden naar het station gestuurd. Een politiehelikopter cirkelde enige tijd boven het station. Even later landde het toestel, waarna meerdere agenten van de Dienst Speciale Interventies met geweren in hun handen uitstapten. Het treinverkeer werd stilgelegd en reizigers meldden op Twitter dat ze niet uit de trein konden. "Het krioelt van de politie om ons heen", schreef iemand.

Maar uiteindelijk bleek het dus vals alarm. De twee jongens werden uit de trein gehaald en bleken een 'speelgoedachtig nepzwaard' bij zich te hebben. In eerste instantie werden ze aangehouden, maar na 'een kort, streng gesprek is besloten dat zij niet mee hoeven naar politiebureau'.

De NS meldde rond 13.00 uur dat de vertragingen rond Weesp weer voorbij waren.

Politie
Lees ook:
Politie rukt uit voor vuurwapen dat van chocolade blijkt