'Selectieve prijsverhogingen'

Primark maakt kleding duurder vanwege hogere kosten

26 april 2022 09:59 Aangepast: 26 april 2022 12:35
Archieffoto. Beeld © ANP

De kleding bij budgetketen Primark wordt duurder. Volgens het Britse moederbedrijf AB Foods ontkomt het bedrijf er onder andere vanwege hogere energie- en grondstofkosten niet aan om de prijzen voor bepaalde artikelen te verhogen.

Dat meldt het concern in een handelsupdate over het eerste kwartaal.

Sinds de winkels weer open mogen is het volgens AB Foods druk in de filialen van Primark, maar de verkopen liggen nog niet op het niveau van voor de coronacrisis. Anders dan concurrenten heeft Primark geen webwinkel.

De lockdowns en andere beperkende maatregelen vanwege de pandemie hebben er om die reden harder ingehakt bij de winkel in vergelijking met andere ketens.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Prijs van boodschappen in half jaar fors hoger geworden

400 banen geschrapt

Om kosten te besparen kondigde het bedrijf eerder al aan zo'n vierhonderd banen te schrappen. Maar Primark zegt dat kostenbesparingen alleen niet voldoende zullen zijn om de hogere kosten voor zaken als energie, verpakkingsmateriaal maar ook lonen te compenseren. Daarom zal kleding in de winkel duurder worden. Het bedrijf zelf spreekt van 'selectieve prijsverhogingen' in het herfst- en winterassortiment.

Bekijk ook: Na vijf keer wassen kleding kapot, Primark belooft te verduurzamen

Al na vijf keer wassen je kleding kunnen weggooien: dat is wel heel erg snel. Prijsvechter Primark gaat dan ook verduurzamen. Het is de bedoeling dat je kleding straks zo'n dertig wasbeurten aankan. Maar dat is nog steeds niet erg veel.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore