Ga naar de inhoud
Afgeknipte ledematen

'Mogelijk foto's naakte en gemartelde Naima Jillal op telefoon Taghi'

Naima Jillal wordt sinds eind 2019 vermist. Beeld © Politie.nl

Op een telefoon die gevonden is bij Ridouan Taghi zijn foto's gevonden van een naakte en gemartelde vrouw. Justitie vermoedt dat het gaat om Naima Jillal, die eind 2019 spoorloos verdween. Zij werd ook wel 'de godmother of coke' genoemd en de politie zei eerder al te vrezen dat zij het slachtoffer is geworden van een afrekening in het criminele circuit.

Dat schrijft Het Parool. Het zou gaan om heftige beelden, waarop te zien is hoe een naakte vrouw is vastgebonden op een stoel. Er zouden ook beelden van ledematen op de telefoon van crimineel Ridouan Taghi zijn gevonden.

Foto's tijdens nacht van verdwijning

De politie meldt volgens de krant dat de foto's zijn gemaakt in de nacht van 20 op 21 oktober 2019, toen Jillal verdween. Zij stond bekend als 'tante' in het drugsmilieu en werkte waarschijnlijk samen met verschillende Nederlandse drugsdealers. Ze is sinds 20 oktober vermist en werd voor het laatst gezien in Amsterdam:

Godmother of coke mogelijk slachtoffer van 'drugs-afrekening'

06:07
Volgens de politie zijn er sterke aanwijzingen dat drugsbazin Jillal het slachtoffer is geworden van een gefaalde cokedeal.

Het Parool schrijft dat er een afgeknipte vinger en waarschijnlijk een afgeknipte teen op de beelden te zien zijn. Op één van de foto's is te zien hoe de vrouw naakt op haar buik op de grond ligt.

Proces Marengo

De heftige foto's zouden volgens Het Parool al langer rondgaan in het criminele circuit. De beelden zouden nu zijn toegevoegd aan het strafdossier tegen Ridouan Taghi, die in het strafproces Marengo terechtstaat.

OM
Lees ook:
OM laat zien hoe Taghi en advocatenneef stiekem communiceerden

Zijn advocaat Inez Weski zegt tegen de krant echter dat het 'forensisch volstrekt onduidelijk is waar die telefoon of die foto's vandaan komen' en dat 'ook niet kan worden gesteld dat deze telefoon aan mijn cliënt kan worden gelinkt'. Het toestel zou zijn gevonden bij de arrestatie van Taghi in december 2019.

Advocaat Taghi: 'Zeer opmerkelijk'

Volgens haar staan 'de link en herkomst niet vast'. "Er heeft al eerder in media gestaan dat dergelijke foto's de wereld zouden rondgaan. Bovendien heeft dit alles niets van doen met de ten laste gelegde feiten. Het is zeer opmerkelijk dat dit dus zo naar buiten is gebracht", vertelt Weski.

In maart vorig jaar werden er in een loods in Antwerpen een tas en kleding gevonden. De politie ging er toen vanuit dat het om spullen van Jillal ging. Het lichaam van de vrouw is nooit gevonden.

Advocatenneef
Lees ook:
Advocatenneef Taghi 'probeerde uitbraakplannen te sussen'