Druk door meivakantie

Extra drukte op Schiphol door nasleep staking, geen nieuwe annuleringen

24 april 2022 09:11 Aangepast: 24 april 2022 14:08
Grote drukte op Schiphol gisteren. Beeld © ANP

Op Schiphol zal het vandaag nog drukker dan verwacht zijn, zegt de luchthaven. Dat komt door de gevolgen van de staking van gisteren. Er zijn volgens een woordvoerder geen nieuwe annuleringen.

Voor vluchten in de vroege ochtend gold nog het advies om een uur eerder te komen. Schiphol adviseert nu weer om twee uur vooraf aanwezig te zijn voor een Europese en drie uur voor een verre bestemming.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Waar heb je recht op als je door staking niet naar Schiphol kon?

Een woordvoerder van Schiphol zegt dat 'alles op alles wordt gezet om vandaag goed te laten verlopen'. "Het zou vanwege de meivakantie sowieso al druk zijn, maar daar komt nu de nasleep van de staking bij. We verwachten daarom een extra drukke dag."

Het was vanochtend al wel druk op Schiphol, zag deze reiziger. Hij stond in een rij die zich uitstrekte van vertrekhallen 1 en 2 tot in vetrekhal 3:

Gisteren was er de wilde staking bij bagageafhandelaars van KLM. Die luchtvaartmaatschappij zegt vanochtend druk bezig te zijn met het wegwerken van achterstanden.

Achterstanden KLM 

"Ze hebben op Schiphol hun handen vol aan de koffers, maar alle vluchten die gepland staan, vertrekken gewoon", zegt een woordvoerder.

Volgens KLM gaan er 36 vluchten niet door. Daar zijn geen extra vluchten bijgekomen, zegt een woordvoerder. Een deel van de vluchten was donderdag al geschrapt, vanwege onderhoud. De andere annuleringen hebben wel met de staking te maken. 

De staking zorgde gisteren voor grote problemen en veel frustratie bij reizigers:

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore