Ga naar de inhoud
Wilde staking

Schiphol: kom vanwege staking niet meer naar luchthaven

Beeld © ANP

Schiphol roept reizigers op om niet meer naar de luchthaven te komen. Vanwege de staking van grondmedewerkers is het daar te druk.

Met het oog op de veiligheid is verdere toestroom van passagiers niet verantwoord, zegt de luchthaven. Het gaat om passagiers voor alle vluchten, dus ook de vluchten die niet door KLM worden uitgevoerd.

De oproep geldt in ieder geval voor mensen die voor 15.00 uur zouden vertrekken. Reizigers wordt geadviseerd om contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappijen.

Al
Lees ook:
Al tientallen vluchten geannuleerd door wilde staking Schiphol

Grondmedewerkers van KLM hebben uit onvrede over hun arbeidsvoorwaarden het werk neergelegd. Door de wilde staking zijn al tientallen vluchten van KLM en KLM-partners geannuleerd. Vracht en bagage wordt niet afgehandeld.

KLM en partners

Een wilde staking wil zeggen dat die niet door de vakbond is georganiseerd. Vliegtuigen van KLM en van partners van KLM die op Schiphol landen, zoals Delta en Air France, worden ook niet uitgeladen. Personeel zorgt er nog wel voor dat mensen het vliegtuig kunnen verlaten. Maar koffers en tassen blijven in het ruim.

In de vertrekhallen van Schiphol is het intussen erg druk, merken deze reizigers: