Ga naar de inhoud
De Geknipte Gast

'Ellen ten Damme beschuldigt Ali B van seksueel grensoverschrijdend gedrag'

Ellen ten Damme Beeld © BNNVARA/De Geknipte Gast 22-04-2022

Ellen ten Damme (54) is een aantal jaren geleden het slachtoffer geweest van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat vertelde de zangeres vanavond in 'De Geknipte Gast'. Hoewel ze in het programma niet specifiek benoemde wie de dader is en waar dit heeft plaatsgevonden, vertelde Ten Damme vorige maand in een podcast over een incident waarbij rapper Ali B betrokken was.

Wanneer presentator Özcan Akyol in de uitzending aan Ten Damme vraagt of zij als vrouwelijke muzikant, gezien wat zich allemaal heeft afgespeeld in The voice of Holland, ook de behoefte voelt om haar verhaal te doen, beaamt ze dit. "Ik ga dit waarschijnlijk wel doen ja, om de vrouwen van The Voice te steunen."

Verhaal over Ali B

Als Özcan haar vervolgens vraagt of zij een soortgelijke ervaring heeft gehad, bevestigt de zangeres dit. Op de vraag of dit met dezelfde 'figuren' was, wil ze geen antwoord geven. Maar volgens het AD vertelde Ten Damme vorige maand in de podcast Aan de keukentafel van drummer Sietse Huisman dat het over Ali B gaat.

"Er is een verhaal van mij dat helemaal geen geheim was en dat ik destijds ook heb verteld in mijn omgeving. Dat gaat over Ali B. Ik vind hem echt een lul. Hij spoort echt voor geen meter en daar heb ik dus ook een verhaal over", zou Ten Damme gezegd hebben. Het incident zou gebeurd zijn rond opnames van programma Ali B en de Muziekkaravaan in Marokko, waar de zangeres aan meedeed. Meer details deelde ze niet, wel vertelde ze er iets van gezegd te hebben.

Wat
Lees ook:
Wat wist tv-producent The Voice over misstanden? Ook dat wordt onderzocht

Het fragment waarin ze over Ali B praat is inmiddels uit de podcast geknipt, maar het AD zegt de oorspronkelijke versie in bezit te hebben.

Officiële stappen

Als Özcan aan haar vraagt of het niet 'onverteerbaar' is dat de dader nu vrij rondloopt en weer nadenkt over een rentree in de artiestenwereld, legt ze uit dat het nu eenmaal niet makkelijk is om met zoiets naar buiten te treden. "In algemene zin denk je: dit gaat heel lang duren. Rechtszaken, toestanden, het kost geld, dat hele gedoe, daar moet je maar zin in hebben. Is het me dat waard? Misschien maak je iemand anders' leven ermee kapot, een huwelijk, relatie of dat gedoe."

Ten Damme zegt ook dat ze van plan is om binnenkort wel officiële stappen te nemen.