Brandweerlieden gewond

Onderzoek naar oorzaak gasexplosies in flat Bilthoven

22 april 2022 10:50
Beeld © ANP

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) gaat vrijdag naar Bilthoven voor een verkennend onderzoek na de twee explosies donderdag in een flatgebouw aan de Weegschaal. Bij die explosies werd een deel van het gebouw verwoest.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid is een onafhankelijke organisatie die onderzoek doet na rampen of grote ongelukken. Donderdagochtend waren er in Bilthoven twee explosies in een flatgebouw, nadat een gasleiding werd geraakt bij werkzaamheden aan het riool.

Hulpverleners gewond

Vanwege het gaslek werd een deel van de woningen in het gebouw ontruimd, waarna een kleine ontploffing plaatsvond. Later ontplofte het gas opnieuw, net op het moment dat hulpverleners het pand ingingen. Vijf brandweermensen en twee politieagenten raakten daardoor gewond. 

Tijdens de tweede ontploffing was een verslaggever live op televisie. Dat is te zien in deze video:

Volgens de Veiligheidsregio Utrecht gaat het naar omstandigheden goed met de gewonde brandweerlieden. Twee van hen liepen beenbreuken op, drie brandweermensen raakten lichtgewond.

Een deel van het gebouw werd compleet verwoest. De bewoners van de 28 woningen in de flat konden vannacht niet thuis slapen, zegt een woordvoerder van de gemeente. Vrijdag wordt verder gekeken, onder meer naar wat er nu gaat gebeuren voor de bewoners en wat de staat van het pand is.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore