Ga naar de inhoud
Onder invloed

OM: roekeloos rijgedrag Rai Vloet veroorzaakte ongeluk waarbij kind (4) stierf

Rai Vloet. Beeld © ANP

Het Openbaar Ministerie verdenkt profvoetballer Rai Vloet van het veroorzaken van een dodelijk ongeluk op de A4 bij Hoofddorp, waarbij een 4-jarig jongetje om het leven kwam. Zijn rijgedrag was volgens de officier van justitie roekeloos en zeer onvoorzichtig. Hij reed onder invloed van alcohol met onverantwoord hoge snelheid.

Dat bleek vandaag bij de eerste zitting in de zaak tegen Vloet.

Vloet raakte zijn rijbewijs erdoor kwijt. Hij krijgt zijn rijbewijs voorlopig niet terug, besloot de rechtbank in Alkmaar vandaag, in het belang van de verkeersveiligheid en met het oog op de verdenking tegen Vloet.

Geschorst door Heracles

De 26-jarige middenvelder voetbalde voor Heracles Almelo, maar stapte vorige maand over naar FC Astana in Kazachstan. Heracles besloot hem in januari te schorsen nadat was gebleken dat zijn betrokkenheid bij het dodelijke auto-ongeluk groter was dan de voetballer eerder had beweerd.

Heracles
Lees ook:
Heracles schorst Vloet om dodelijk ongeluk: 'Reed vermoedelijk te hard, dronk te veel'

De zitting van vandaag was een zogeheten pro-formazitting, die nodig was om de inbeslagname van het rijbewijs te beoordelen. De officier besloot al eerder dat Vloet een jaar lang zijn rijbewijs kwijt is. Dit besluit moest binnen zes maanden worden getoetst door de rechtbank.

De advocaat van Vloet zei dat de verdediging 'alle begrip heeft voor de inname van het rijbewijs'.

De strafzaak tegen Vloet volgt later dit jaar. De rechtbank Noord-Holland wil er een dag voor uittrekken. Een zittingsdatum is nog niet bekend. De verdediging dient eventuele onderzoekswensen binnen vier weken bij de rechter-commissaris in te dienen.