Ga naar de inhoud
'Ministerie moet ingrijpen'

Advocaat The Voice-slachtoffers: ITV wist wel van wangedrag

Bestuurslid ITV wist wél van misstanden TVOH

04:37

Personen in het management van ITV Studios, het bedrijf dat The Voice of Holland produceert, waren voor de uitzending van BOOS al lang en breed op de hoogte van de misstanden op de werkvloer bij het programma. Dat zei advocaat Sébas Diekstra, die vier slachtoffers van The Voice vertegenwoordigt, bij Jinek.

Volgens hem was Rick Brug, die nu in het management van ITV zit en eerder werkte bij Talpa, door John de Mol op de hoogte gesteld van een klacht over misstanden bij The Voice die De Mol in 2019 kreeg.

Hij stelt dat de melding die John de Mol in 2019 kreeg 'is begraven', onder meer door toedoen van Brug. "Het persbericht dat RTL en ITV van niets wisten, klopt dus niet. Bij mijn cliënten gingen door dat bericht alle alarmbellen op rood. Zij hebben geen vertrouwen meer in ITV en nemen deze aanpak niet serieus."
 

Slachtoffers bang

ITV liet een onderzoek instellen door advocatenkantoor Van Doorne. Maar volgens Diekstra durven slachtoffers zich daar niet te melden. "Het kantoor levert prima werk, maar is wel ingehuurd door ITV. Je weet dus uiteindelijk niet wat er met die informatie gebeurt, en of het tegen je gebruikt gaat worden of niet." ITV was niet voor commentaar bereikbaar.

Ministerie zou moeten ingrijpen bij zaak TVOH

02:31
'Ministerie zou moeten ingrijpen bij zaak The Voice'

Diekstra wil dat Mariëtte Hamer, de nieuwe regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag, er bij het kabinet op aandringt een onafhankelijk en onpartijdig onderzoek naar de misstanden rondom The Voice of Holland te doen.

"Alleen door goed onderzoek te doen kan er uiteindelijk echt recht worden gedaan aan de slachtoffers", stelde Diekstra eerder al. Hij vreest dat verdere aarzeling om de misstanden aan te pakken uiteindelijk zal leiden tot afstel.

Nieuw
Lees ook:
Nieuw onderzoek The Voice te vroeg: 'Eerst resultaten afwachten'
Bron: RTL Nieuws / ANP