Verdachte was 16

OM eist in hoger beroep cel en jeugd-tbs tegen verdachte doodsteken 15-jarige Megan

20 april 2022 16:30
Een voorbijganger bij de bloemenzee voor Megans huis, augustus 2019. Daarnaast een foto van Megan. Beeld © ANP / EIGEN FOTO

Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep twee jaar jeugddetentie en jeugd-tbs geëist tegen de 18-jarige jongen die ervan wordt verdacht dat hij de 15-jarige Megan uit Breda heeft doodgestoken.

De jongen, die destijds 16 was, wordt ervan verdacht dat hij Megan met veel messteken om het leven heeft gebracht in het huis van haar moeder. Dat gebeurde op 19 augustus 2019, de eerste schooldag na de zomervakantie. Megan overleed ter plaatse. Ze was de ex-vriendin en een klasgenoot van de verdachte. 

112 gebeld

De jongen werd op dezelfde dag aangehouden en zit sindsdien vast. Hij had zelf 112 gebeld. In januari 2021 werd hij door de rechtbank veroordeeld tot twee jaar jeugddetentie en jeugd-tbs, gelijk aan wat het OM in hoger beroep eist. Twee jaar cel is de maximumstraf voor jeugdigen.

Hij ging in hoger beroep, omdat hij naar eigen zeggen uit zelfverdediging zou hebben gehandeld. Omdat hij minderjarig was, werd de zaak achter gesloten deuren behandeld. Het hof doet op 18 mei uitspraak.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verdachte (16) die klasgenoot Megan (15) doodstak, spreekt van zelfverdediging

Bekijk ook: Breda rouwt om doodgestoken Megan

De dood van Megan schokte Breda. Buren en stadsgenoten zochten de dag erna steun bij elkaar.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore