Ga naar de inhoud
Live te volgen

Motorrijdster crasht en valt van dijk, vriendin vindt haar dankzij app

De dijk waar de motorrijdster werd gelanceerd. Beeld © Google maps

En motorrijdster is vannacht in het Noord-Hollandse Schellinkhout gecrasht, gelanceerd en van een dijk gevallen. De vrouw kon worden teruggevonden dankzij een app waarmee haar precieze locatie kon worden bepaald. "Ze heeft heel veel geluk gehad dat ze juist nu haar locatiebepaling aan had staan", zegt een politiewoordvoerder.

De motorrijdster reed iets na middernacht vanuit het Noord-Hollandse Schellinkhout over de dijk richting Wijdenes toen ze de macht over het stuur verloor. Door nog onbekende oorzaak vloog ze uit de bocht. "Met haar motor kletterde ze naar beneden van de dijk. Ze werd enkele meters gelanceerd."

App

Omdat de motorrijdster haar locatiebepaling aan had staan kon een vriendin die thuis zat de motorrijdster op de voet volgen. "Ik weet niet of het om een speciale app ging of om een standaard instelling, maar de locatie van de vrouw was hierdoor live te volgen", vertelt de politiewoordvoerder.

Motorrijder
Lees ook:
Motorrijder rijdt in 11 minuten van Breda naar Rotterdam

De vriendin die thuis zat, zag via de app dat de motorrijdster lange tijd op één plek stilstond. Ze belde een andere vriendin en sloeg alarm. "Samen zijn ze naar de plek van het ongeluk gegaan. Dankzij de locatiebepaling konden ze precies achterhalen waar de motorrijdster lag."

Hulpdiensten werden ingeschakeld. De vrouw is met onbekende verwondingen met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Scooter-
Lees ook:
Scooter- en motormeeting beëindigd door politie