Ga naar de inhoud
'Heftig incident'

Politie zoekt jongeman die vrouw (21) vanuit het niets in haar rug stak

Omcirkeld op de voorgrond de 21-jarige vrouw, op de fiets daarachter de jongen. Beeld © Politie

De politie is op zoek naar de man die zaterdagavond laat in Vlaardingen een 21-jarige fietsende vrouw met een mes in haar rug heeft gestoken. Vanavond zijn in het tv-programma Opsporing Verzocht beelden getoond waarop te zien is hoe de verdachte fietsend de achtervolging inzet.

De neergestoken vrouw had een hockeytoernooi gespeeld bij de vereniging HC Schiedam en wilde nog even naar een café in het centrum van Vlaardingen, waar ze met haar vriend had afgesproken.

Bewakingsbeelden

Terwijl ze daarheen fietste, werd ze volgens de politie rond 23.45 uur 'vanuit het niets' aangevallen door een jongeman in donkere kleding. Die was haar eerst voorbijgefietst, maar keerde daarna om. Dat is te zien op de bewakingsbeelden van verschillende camera's die de politie vanavond op tv liet zien:

De vrouw dacht dat hij haar bij het passeren hard op haar rug had geslagen, maar merkte even verderop dat er meer mis moest zijn. Ze stapte van haar fiets. Omstanders die haar wilden helpen, zagen dat het mes nog in haar rug zat. De politie denkt dat ze veel geluk heeft gehad. "Het lijkt erop dat geen vitale organen zijn beschadigd."

'Zo snel mogelijk van straat halen'

De politie noemt het een 'heftig incident'. Na overleg met justitie is besloten nu al de beelden van de mogelijke dader naar buiten te brengen. De politie neemt aan dat hij ongeveer 1.70 meter lang is. "Deze man moet zo snel mogelijk van straat worden gehaald."

Over zijn motief is niets bekend. Het mes dat hij bij zich had, wordt onderzocht. Mogelijk droeg hij de avond iets van gezichtsbedekking. Iedereen die hem zaterdagavond door de buurt heeft zien fietsen in Vlaardingen wordt 'met spoed' opgeroepen zich te melden.