Ga naar de inhoud
Verdacht van moordpoging

Politie arresteert broers Circus Renz vlak na paasvoorstelling in Arnhem

Een speciaal politieteam heeft gistermiddag in Arnhem drie Duitse mannen opgepakt op verdenking van poging tot moord in Hamburg begin 2021. Het drietal werd opgepakt vlak na een voorstelling van Circus Renz in Arnhem.

Volgens de Gelderlander hield Circus Renz International in op Tweede Paasdag een middagvoorstelling. De drie verdachten zouden broers zijn uit de bekende circusfamilie.

Voorstelling afgemaakt

Tegen hen liep een Europees arrestatiebevel. Gisteren kwam daarom het zogenoemde Fugitive Active Search Team (FASTNL) van de landelijke eenheid van de politie in actie. Dit team wordt onder meer ingezet als voortvluchtigen opgepakt moeten worden. Toen de voorstelling was afgelopen, zijn de drie direct opgepakt.

De drie gearresteerde mannen zitten volgens de politie nog steeds vast. Ze zullen overgeleverd worden aan Duitsland voor het vervolg van het onderzoek naar de poging tot moord.  

Ouwehands
Lees ook:
Ouwehands Dierenpark verwelkomt Oekraïense circusbeer

De politie zegt dat twee van de verdachten - 21 en 26 jaar oud - een man in Hamburg mishandeld hebben met stokken en een boksbeugel. De derde arrestant van 36 jaar zou op de uitkijk hebben gestaan.

Het slachtoffer zag kans zichzelf te bevrijden. Hij liep ernstig hoofdletsel op. Aanleiding voor de mishandeling zou een ruzie zijn met een concurrerend circus.