Ga naar de inhoud
Volle terrassen

Stranden én parkeerplaatsen vol tijdens zonnig Pasen: 'Kom met de fiets'

Drukte op het strand in Scheveningen. Beeld © ANP

In Scheveningen is het aantal mensen dat vandaag het strand op wil zo groot dat alle parkeerplaatsen zijn gevuld. De gemeente Den Haag adviseert mensen om met fiets, openbaar vervoer of deelscooter te komen. Ook gisteren vroeg de gemeente dat al.

De meeste parkeergarages zijn vol en dus is het voor automobilisten die nu nog naar het strand willen een flinke uitdaging om een plek te zoeken. 

'Lekker even uitwaaien'

Bij strandtenten aan de kust is het dan ook druk met gasten die genieten van eten en drinken. Bij Beachclub Copacabana in Scheveningen is het vol met mensen, laat een medewerkster weten. "Het is al de hele dag heel druk en we hopen dat dit nog even doorgaat."

Logisch dat de strandtenten zelf blij zijn met de aanloop van klanten. Dat gebeurt ook bij Beachclub Bloomingdale in Bloemendaal. "Je ziet dat mensen het heerlijk vinden om even uit te waaien", zegt de eigenaar.

Maar niet iedereen heeft het geduld om te wachten op zijn of haar plekje in de zon. Ton van Corven bijvoorbeeld. Hij verkoos zijn eigen tuin boven het terras: 

Ook in Zeeland is het traditioneel druk met Pasen. In de namiddag was dat onder meer te merken door file op de N57, meldde de ANWB. Dat is een van de hoofdwegen waarover mensen de provincie weer uit rijden.

Water nog (te) koud

In Katwijk waarschuwen de hulpdiensten dat het water eigenlijk nog te koud is om te gaan zwemmen. De strandposten met lifeguards zijn 'nog niet preventief geopend'.

Wie nu of vanavond nog naar het strand wil, doet er wel goed aan een trui of jas mee te nemen. Buienradar legt in onderstaande video uit waarom het nu heerlijk warm is, maar dat het snel wat minder aangenaam zal worden: