Steekpartij Middelburg

Tieners verdacht van doodsteken Tim (15) worden vervolgd voor moord

14 april 2022 17:22 Aangepast: 14 april 2022 17:48
Politieonderzoek op de plaats delict Beeld © Provicom

De twee verdachten van de dodelijke steekpartij in Middelburg, waarbij in januari de 15-jarige Tim om het leven kwam, worden vervolgd voor moord. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). De verdachten zijn 15 en 17 jaar oud.

Vandaag was er een eerste voorbereidende zitting achter gesloten deuren in de rechtbank in Middelburg. Op 9 januari werd de 15-jarige Tim meerdere keren neergestoken en zwaargewond achtergelaten. Hij werd door een voorbijganger gevonden, maar overleed drie dagen later in het ziekenhuis.

De 17-jarige verdachte komt uit Steenbergen, de 15-jarige verdachte uit Rilland. De twee werden op woensdag 12 januari aangehouden in een huis in de Middelburgse wijk Dauwendaele en zitten sindsdien in voorarrest. 

Broers

Het gaat om twee broers, die volgens regionale media uit huis waren geplaatst en op het moment van arrestatie in het huis van hun moeder waren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees terug:

Twee tieners aangehouden voor fatale steekpartij in Middelburg

De twee verdachten waren al direct na de steekpartij in beeld bij de politie, maar ondanks herhaalde pogingen konden ze niet eerder worden aangehouden. De volgende voorbereidende zitting is op 21 juni, opnieuw achter gesloten deuren vanwege de leeftijd van de verdachten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore