Ga naar de inhoud
Mallorca-zaak

Hoofdverdachte van doodschoppen Carlo Heuvelman op Mallorca komt vrij

Sanil B. (tweede van links) Beeld © ANP

Sanil B. (20), hoofdverdachte in het onderzoek naar de gewelddadige dood van Carlo Heuvelman vorig jaar zomer op het Spaanse eiland Mallorca, komt op vrije voeten. De strafzaak wordt in oktober inhoudelijk behandeld.

Sanil B. was de enige verdachte van de negen Hilversumse verdachten die nog in voorarrest zat. Op zijn schoen is een DNA-spoor van Heuvelman gevonden. Hij ontkent schuldig te zijn aan de fatale mishandeling.

B. wordt behalve van doodslag ook verdacht van twee pogingen tot doodslag op de boulevard van de badplaats El Arenal.

'Zo
Lees ook:
'Zo kan het niet jongens, wie heeft Carlo Heuvelman geschopt?'

De 27-jarige Heuvelman uit Waddinxveen werd vorig jaar op 14 juli kort na 2.00 uur samen met vrienden ernstig mishandeld tijdens een confrontatie op de boulevard van El Arenal.

Heuvelman belandde bewusteloos op straat voor café De Bierexpress, waarna hij nog diverse malen zou zijn geschopt. Het slachtoffer overleed op 18 juli aan zijn verwondingen.

Nabestaanden Carlo Heuvelman 'teleurgesteld en nog vol vragen'

De nabestaanden van Carlo Heuvelman zijn teleurgesteld in de beslissing om hoofdverdachte Sanil B. vrij te laten. Uiterst onbevredigend vinden ze de opstelling van alle Hilversumse verdachten, die niet zeggen te weten wie verantwoordelijk is voor de fatale mishandeling.

"Cliënten zijn teleurgesteld in het oordeel van de rechter. Niet geschokt, maar wel teleurgesteld. Wat je ziet is dat de verdachten allemaal zeggen dat ze openheid van zaken willen geven, maar iedere kans aan zich laten voorbijgaan om dat te doen. En daarvoor lijken ze nu beloond te worden", reageert advocaat Edwin Bosch namens de nabestaanden.

De familie heeft de indruk dat de verdachten niet het achterste van hun tong laten zien. Bosch: "De officier van justitie heeft een dringend beroep op alle jongens gedaan te gaan praten. Het kan niet zo zijn dat ze helemaal niets weten, zegt de officier. Dat kan gewoon niet. En dan houden ze allemaal hun mond."