Ga naar de inhoud
Voor het eerst

De mol in Belgische Wie is de Mol? bezwijkt onder druk en stapt op

Ter illustratie. Beeld © ANP

De mol in De Mol, de Belgische editie van Wie is de Mol?, is gisteravond uit het programma gestapt. De 35-jarige fysiotherapeut Philippe Minguet kon de druk van het spel niet meer aan. Het is de eerste keer dat de mol vroegtijdig stopt met het televisieprogramma.

"Ik heb nog nooit gefaald en nu heb ik het gevoel van wel. Dat breekt me", zei Minguet in een videoboodschap in de vierde aflevering, die gisteravond werd uitgezonden. In de video laat hij ook weten dat hij de mol is.

'Mijn lijf wou niet meer mee'

"De eerste proeven gingen vlot, maar daarna kreeg ik mijn spel niet meer gespeeld. Aan het einde van de rit wou mijn lijf niet meer mee."

Op sociale media reageren kijkers vol verbazing op het nieuws: 

Presentator Gilles De Coster vertelt aan wieisdemol.be dat de productie 'in de wolken was met de prestaties van Minguet. "Hij deed eigenlijk perfect wat hij moest doen."

Toen de mol op wilde stappen, was daar respect voor. "De gezondheid is een rode lijn waar wij nooit over gaan natuurlijk. Hij had het zo moeilijk dat het niet meer te verantwoorden was", vertelt De Coster. 

Nieuwe mol

Voor de komende zes afleveringen is een nieuwe mol aangewezen. In Nederland doen alleen bekende Nederlanders mee aan het programma, maar in België zijn de kandidaten onbekend. Het programma is te bekijken via NPO Start

Ontknoping
Lees ook:
Ontknoping van 22 seizoen nadert: Wie is de Mol?