Ga naar de inhoud
Herstellende van blessure

Rico Verhoeven dit najaar de ring weer in tijdens nieuw avondvullend programma

Rico Verhoeven Beeld © ANP

Kickbokser Rico Verhoeven komt dit najaar weer in actie. Aan tafel bij Humberto kondigde hij een nieuw avondvullend evenement aan, waar de wereldkampioen in gevecht gaat met een nog onbekende tegenstander. Verhoeven is momenteel herstellende van een oogblessure na zijn laatste gevecht.

Het avondvullende programma HIT IT wordt op 29 oktober georganiseerd. Naast kickbokswedstrijden komen er ook verschillende artiesten uit binnen- en buitenland muziekoptredens verzorgen.

Rico Verhoeven kondigde HIT IT gisteravond aan tafel bij Humberto aan met danser en choreograaf Timor Steffens, die het live-entertainment gaat verzorgen:

Rico Verhoeven lanceert evenement vol sport en entertainment

01:55
Verhoeven en Steffens zijn geïnspireerd door avondvullende programma's uit Japan en de Verenigde Staten, waar muziek en sportwedstrijden worden gecombineerd.

De line-up voor het evenement wordt vanaf 15 april bekendgemaakt, de reguliere kaartverkoop gaat 21 april van start. Verhoeven belooft er een gevecht met 'een tegenstander van formaat'.

Regerend wereldkampioen

De 33-jarige kickbokser is momenteel regerend wereldkampioen na zijn gevecht met Ben Saddik vorig najaar. "Er staat eigenlijk gewoon nog steeds heel veel op het spel voor mij. Ik moet en zal ongeslagen blijven tot eind 2024", zegt Verhoeven.

Gezichtsherkenning
Lees ook:
Gezichtsherkenning toegetakelde Rico Verhoeven werkt niet meer na spectaculair gevecht

Zijn artsen hebben Verhoeven geadviseerd voorlopig niet te vechten, om complicaties te voorkomen na de oogblessure die hij opliep tijdens het gevecht met Saddik. Aan tafel bij Humberto legt Verhoeven uit dat er momenteel nog een verdikking in zijn oog zit:

Rico Verhoeven gaat in oktober weer de ring in

00:46
Het gevecht tijdens HIT IT zal 'waarschijnlijk' de enige keer zijn dat Verhoeven dit jaar in de ring in actie komst.

Tijdens HIT IT komen naast professionele sporters ook beroemde gasten als bokser in actie in de ring. Oud-voetballer Dirk Kuyt is een van die beroemdheden. Hij maakt voor het goede doel zijn debuut als bokser en zal aantreden tegen een andere grote bekendheid zonder achtergrond in deze sport.

Om de beroemdheden klaar te stomen voor de ring gaan ze in training bij professionele teams, waaronder het team van Rico Verhoeven.

Rico
Lees ook:
Rico Verhoeven ambieert Hollywood-carrière: 'Het is een passie van me'