'Geen weg meer terug'

Jaimie Vaes doet aangifte tegen ex Lil Kleine: 'Uitgelekte beelden waren nodig'

07 april 2022 20:49 Aangepast: 08 april 2022 09:39
Jaimie Vaes. Beeld © ANP

Jaimie Vaes heeft aangifte gedaan tegen haar ex, rapper Lil Kleine. Dat liet haar advocaat Kim Beumer donderdag weten in het programma Khalid & Sophie. Vaes deed hier voor het eerst haar verhaal over de vermeende mishandelingen door Lil Kleine. "Het gaat goed met me", vertelt Vaes. "De ene dag beter dan de andere, maar dat zal nog wel even zo blijven."

Jorik Scholten, de echte naam van Lil Kleine, werd na het incident opgepakt en is drie weken geleden vrijgelaten uit de gevangenis. 

'Ik ging altijd weer terug'

Jaimie vertelt over de uitgelekte video van de mishandeling: "Als het niet zo expliciet naar buiten was gekomen, had ik hier niet gezeten en niet in deze situatie gezeten. Dat was niet gezond geweest. Ik denk dat het nodig was om uit deze situatie te komen. Er is geen weg terug. Dat had ik nodig, want ik ging altijd weer terug." 

Over de avond zelf zegt ze dat het er 'een was zoals zo vele', een avondje uit. "Onderweg ontstond een woordenwisseling en die escaleerde volledig."

Onderzoek loopt nog

Over de incidenten op Ibiza en in Amsterdam, die pasgeleden gebeurde, kon Vaes naar eigen zeggen niets zeggen vanwege het onderzoek dat nog loopt. Lil Kleine zou half februari het hoofd van Jaimie Vaes tussen een autodeur hebben geklemd. De raadkamer van de rechtbank in Amsterdam besliste twee weken geleden dat zijn voorarrest onder voorwaarden wordt geschorst en dat hij dus de zaak in vrijheid mag afwachten.

Beumer zei niet wat voor aangifte er precies is gedaan tegen Lil Kleine. "Het strafrechtelijk onderzoek neemt nu zijn koers", aldus de advocaat. Daarnaast moeten er veel 'civiele zaken' worden afgehandeld, zoals het verbreken van de relatie tussen Jaimie Vaes en Lil Kleine. "Ze hadden geen huwelijk of partnerschap, maar ze hebben wel een minderjarige zoon."

'In het begin leuke relatie'

Vaes vertelde dat haar relatie in het begin super leuk was. "Je hebt mooie momenten samen, je houdt van iemand, bent verliefd." Maar langzaam verschoof de dynamiek. "Het bouwde langzaam op. Ik zat er zo in, dan ga je niet zomaar weg. Nog steeds kan ik zeggen dat ik iemand kan missen, ook als iemand niet goed voor je is. Je hebt een gezin samen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Uitgescholden, geschopt en geslagen: 'Had de buurvrouw maar aangebeld'

Maar Jorik was niet altijd leuk. "Het ging niet van 0 naar 100, het bouwde zich langzaam op. Het begint met een uit de hand gelopen discussie, waar je de andere kant van het karakter ziet. Het gaat geleidelijk."

Excuses

Onlangs plaatste Lil Kleine een video waarin hij zijn excuses aanbood en aangaf aan zichzelf te werken in Thailand. "Toen ik het zag werd ik eerst heel kwaad en geïrriteerd", zegt Jaimie over de video. "Naar mijn mening is dit crisismanagement."

Ze zegt teleurgesteld te zijn in Jorik. "Ik hoop echt dat hij dit inzicht krijgt en dat hij verandert. Ik geloof het niet, omdat ik het echt niet zie."

Bekijk ook: jongeren boycotten Lil Kleine: 'Ik hoef hem niet meer te horen'

Veel radiostations boycotten zijn muziek, maar wat vinden de luisteraars van Lil Kleine ervan?
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Als Lil Kleine hits blijft schrijven, komt hij overal mee weg'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore