20 tot 30 millimeter

Bakken met regen vandaag, maar het wordt flink beter

07 april 2022 08:56 Aangepast: 07 april 2022 11:53
(archieffoto) Beeld © ANP

Al buiten geweest? Dan heb je het vast niet droog gehouden. Er valt vandaag een boel regen, en de wind is ook nog eens duidelijk aanwezig. Maar in dit artikel niet alleen maar kommer en kwel, want zo lang duurt deze nattigheid ook weer niet.

Vandaag moet je niet rekenen op een paar fijne zonnige uurtjes, zegt meteoroloog Maurice Middendorp. Het front met regen trekt van zuidwest naar noordoost. "Als dat voorbij is, komen er in de middag vooral buien. In totaal kan er wel 20 tot 30 millimeter vallen."

Zondag droog

Met die buien komt ook de wind. "Er kunnen windstoten van 100 kilometer per uur voorkomen en aan de kust kan het zelfs stormachtig worden."

Na vandaag is er vaker ruimte voor de zon. Op vrijdag en zaterdag nog mondjesmaat, maar daarna wordt het écht beter. "Vrijdag en zaterdag worden dagen met buien, maar tussen de buien door schijnt de zon. Deze week is gewoon een herfstweek. Zondag wordt al een droge dag, met een graad of 12, 13."

20

En daarna wordt het fijn. De zon gaat schijnen, de temperatuur stijgen. En hard ook. "Het kan volgende week zomaar een graad of 18 worden, in het zuiden is 20 graden niet uitgesloten."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Hippe' regenton steeds vaker in onze tuin: 'Buffer voor droge tijden'

Het verkeer heeft vandaag flink last van het slechte weer. De ANWB meldt om iets voor 9.00 uur 915 kilometer file. "Drukte door slecht weer, de dagelijkse files zijn veel langer", meldt de dienst op Twitter.

Er gebeuren ook flink wat ongelukken. Bijvoorbeeld op de A20 richting Hoek van Holland. Op de A58 van Bergen op Zoom naar Breda heeft een kettingbotsing plaatsgevonden. De vertraging is daar 40 minuten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore