Ga naar de inhoud
In aanloop naar Boekenweek

'Het enige wat telt...' van Arthur Japin is mooiste liefdeszin van Nederland

Arthur Japin. Beeld © ANP

De mooiste liefdeszin van Nederland? Dat is deze: "Dit is het enige wat telt, lieverd, dat iemand meer in je ziet dan je wist dat er te zien was". De prijswinnende zin staat in het boek Een schitterend gebrek van Arthur Japin.

De zin werd gekozen na een peiling van Stichting CPNB (Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek) in de aanloop naar de Boekenweek die dit weekend begint. Winnaar Arthur Japin werd gisteravond onthuld in het radioprogramma Met het oog op morgen op NPO Radio 1.

'Overweldigd door reacties'

"In de aanloop naar de Boekenweek met als thema Eerste Liefde hebben we alle genodigden van het Boekenbal gevraagd hun mooiste zin uit de Nederlandstalige literatuur met ons te delen", zegt Eveline Aendekerk, directeur van de CPNB.

We
Lees ook:
We kochten vorig jaar meer boeken, maar minder bij boekhandel

"We zijn overweldigd door de reacties. Niet alleen door het aantal, maar ook de gemaakte keuzes: van Arthur Japin tot Anne Frank, en van Harry Mulisch tot het eeuwenoude 'Hebban olla vogala'", zegt Aendekerk. "Ons comité dat van al deze romantische zinnen een top 10 moest weten te maken, heeft het niet makkelijk gehad!"

Boekenbal

Met het Boekenbal wordt vrijdag in de Amsterdamse Escape de 87e editie van het Boekenweek afgetrapt. Die vindt tot en met 18 april plaats en eindigt dit jaar niet op de traditionele zondag, maar op tweede paasdag. 

Jongeren
Lees ook:
Jongeren slechter in lezen door chatten: 'Doen het te vluchtig'