'Heerlijk weer'

April doet wat hij wil: volgende week 20 graden en zon

05 april 2022 14:26
Vanaf volgende week kunnen we hoogstwaarschijnlijk weer genieten van de lentezon. Beeld © ANP

Het duurt niet lang meer of de zonnebrillen mogen weer op het hoofd. Morgen en overmorgen is het nog bewolkt met wind en regen, maar vanaf vrijdag gaat de zon vaker schijnen. Volgende week loopt de temperatuur in sommige delen van het land zelfs op naar 20 graden.

April doet (letterlijk) wat hij wil: eind maart was het bijna zomer, vorige week kregen we te maken met winter, deze week met herfst en volgende week met, jawel: lente. "In één maand hebben we alle vier de seizoenen gehad", zegt Martijn Dorrestein van Buienradar. "Dat is typisch Nederland."

Bewolkt en regenachtig

Voor de zonliefhebbers is dat een vooruitzicht om blij van te worden. Maar ze moeten nog wel even geduld hebben. Want hoe leuk het nieuws ook is, vandaag zitten we nog midden in de herfst. "Het is zwaar bewolkt en regenachtig met een temperatuur van maximaal 12 graden", zegt Dorrestein.

Vanavond en vannacht klaar het wel al iets op: het wordt droger en koelt af tot gemiddeld 8 graden.

Bekijk hier wanneer je de regen kan verwachten

 

Ook morgen kijken we nog aan tegen een grijze lucht. Opnieuw is het weerbeeld bewolkt en regenachtig. Vooral in het westen en noorden van het land valt veel regen en trekt de wind aan. "Langs de kust krijgen we windstoten van zo'n 80 kilometer per uur." Donderdag is de herfstachtigste dag van de week. "Het wordt dan koud, ongeveer zo'n 10 graden, en er is kans op hagel."

Zon komt tevoorschijn

Maar dan: vanaf vrijdag maakt het druilerige weer plaats voor de zon. "We kunnen af en toe nog te maken krijgen met enkele buien, maar de temperatuur loopt op en de wind neemt af", zegt Dorrestein.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

We racen door de seizoenen: na lente en winter lijkt het nu wel herfst

En vanaf volgende week krijgen we in sommige delen van het land zelfs te maken met temperaturen rond de 20 graden. "Dit zal vooral gelden voor mensen in Noord-Brabant en Noord-Limburg. De rest van het land moet het doen met 15 tot 19 graden."

En daarvan moeten we genieten, want het zou Nederland niet zijn als dit beeld snel verandert. "Na het weekend krijgen we even een paar dagen heerlijk weer. Daarna zakt de temperatuur weer iets en wordt het wisselvallig."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dit is waarom je je lavendelplant in het voorjaar én het najaar moet snoeien

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore