heftig

Bondscoach Louis van Gaal heeft prostaatkanker: 'Spelers weten van niks'

04 april 2022 07:01 Aangepast: 04 april 2022 07:45
Louis van Gaal. Beeld © ANP

Louis van Gaal (70) heeft prostaatkanker. De bondscoach maakte dat bekend bij 'Humberto'. Hij gaat gewoon naar het WK in Qatar, in november.

"Ik heb veel meegemaakt met ziektes, ook bij mijn eigen vrouw. Dus dat hoort gewoon bij het leven"

De bondscoach lijdt al jaren aan de ziekte, maar kwam daar nooit mee naar buiten. Hij heeft het ook nog niet aan de spelers van Oranje verteld. "Die weten het niet. Zij zien een bloos op mijn wangen en denken: wat een gezonde peer is dat. Dat is natuurlijk niet zo."

De bondscoach zat bij Humberto op RTL4 om over een documentaire over zijn leven te praten. Ook daarin komt zijn ziekte aan de orde. Louis zei bij Humberto dat 'ook dit onderdeel is van mijn leven'. "Ik heb veel meegemaakt met ziektes, ook bij mijn eigen vrouw. Dus dat hoort gewoon bij het leven."

Bekijk het hele fragment hier:

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Deze voetbalsterren werken mee aan docu over Louis van Gaal

Louis vertelt dat hij 'als mens waarschijnlijker rijker is geworden door al die ervaringen'. "Ik vond dat dat ook in de film moest." Zijn behandeling noemt hij 'geweldig'. Louis werd altijd apart genomen en zijn omgeving liet er nooit iets over vallen. "Dat zegt ook iets over hen."

De bondscoach gaat dus 'gewoon' naar het WK met het Nederlands elftal. De eerste wedstrijd voor Nederland is op 21 november om 11.00 uur tegen Senegal. Oranje speelt in de groepsfase ook tegen Qatar en Ecuador.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore