WK in Qatar

Tegenstanders WK-poule niet bang voor Oranje: 'Elk team is moeilijk'

02 april 2022 12:12 Aangepast: 02 april 2022 12:36
Op 16 november werd Noorwegen verslagen en kwalificeerde Nederland zich voor het WK-voetbal Beeld © ANP

Oranje speelt op het WK-voetbal tegen Qatar, Senegal en Ecuador. Dat was de uitkomst van de loting van het eindtoernooi die gisteren werd gehouden. Voor Nederland is dat een op het oog makkelijke poule, voor de tegenstanders iets minder. Toch zijn ze niet bang voor Oranje. "Veel ervaring zegt niet alles."

Aanvoerder van Ecuadoraanse team Enner Valencia zegt tegen de Ecuadoraanse krant El Universo dat 'Nederland de grootste rivaal is in de poule', maar 'dat je met een grote naam alleen geen wedstrijden wint'. "Het is een team dat veel ervaring heeft, maar dat zegt niet alles. Juist met dit soort teams moet je dubbel gefocust zijn om goede resultaten te behalen."

En vult hij aan: "In elke wedstrijd moet je het laten zien op het veld."

'Elk team is moeilijk'

Nederland-Senegal is op 21 november de openingswedstrijd van het WK. Vier dagen later neemt Nederland het op tegen Ecuador, en het sluit de poule af met een wedstrijd tegen Qatar op 29 november.

Gastland Qatar kijkt uit naar alle drie de wedstrijden in Poule A. Coach Félix Sánchez maakt geen onderscheid tussen tegenstanders. "Elk team zal heel moeilijk voor ons zijn", zei hij gisteren na de loting tegen de krant Gulf Times. "We zijn enorm trots om hier te mogen spelen. We gaan ons zo goed mogelijk voorbereiden op alle drie de wedstrijden. Dat is belangrijk, als je kijkt naar de FIFA-ranglijst van alle teams die hier zijn."

Coach Félix Sánchez Coach Félix Sánchez

Senegalese media schrijven tot nu toe weinig over de ontmoeting met Nederland. Maar als het aan verdediger Virgil van Dijk ligt heeft de ploeg een flinke dosis geluk nodig tegen Nederland. Zijn ploeggenoot bij Liverpool, vleugelaanvaller Sadio Mané die uitkomt voor Senegal, wenste hij voor de loting al veel succes. 

'Dosis geluk nodig'

"Ik wens hem het beste voor het WK. Als Senegal in onze groep zit, heeft hij een flinke dosis geluk nodig", zegt Van Dijk tegen de Britse krant DailyMail. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bondscoach Qatar loopt weg als naam Van Gaal valt

Mocht Oranje groep A overleven, dan is een tegenstander uit poule B de opponent in de achtste finales. Daarin spelen Engeland, de VS en Iran. Engeland tegen Iran is de tweede wedstrijd van het eindtoernooi.

Laatste WK-ticket

De laatste opponent in deze poule moet nog bekend worden. Die komt voort uit de laatste Europese play-off, die pas in juni op het menu staat.

Dat is het duel tussen Schotland en Oekraïne. Deze ontmoeting werd uitgesteld vanwege de oorlog in het land. De winnaar van deze wedstrijd speelt tegen Wales voor het laatste WK-ticket.

Dit is de volledige loting voor het WK 2022:

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Mazzel voor Nederland: Oranje ontloopt toplanden en speelt tegen Qatar en Senegal

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore