1 april!

De grappen van politiek Den Haag: 'Sneller praten in debatten'

01 april 2022 14:07
SGP-leider Kees van der Staaij en Kamervoorzitter Vera Bergkamp. Beeld © ANP

Kamerlid Liane den Haan van de fractie Den Haan gaat fuseren met DENK. Tenminste... als je Tunahan Kuzu en Liane den Haan op deze 1 april mag geloven. En zo zijn er meer grappen vandaag in politiek Den Haag.

Vanochtend stuurde Kuzu van DENK (3 Kamerzetels) en Den Haan, die sinds mei vorig jaar zelfstandig Kamerlid is, vlak na elkaar deze tweet.

Het blijkt een opzetje tussen de twee: van een fusie is helemaal geen sprake. Maar of iedereen dat direct door heeft?

SGP: cursus snel-spreken

Ook de SGP is niet vies van een geintje op 1 april. De partij stuurde vanochtend een persbericht eruit waarin het zegt te pleiten voor 'snel-spraaklessen' voor Kamerleden. 

"Op dit moment haalt een gemiddeld Kamerlid zo’n 130 woorden per minuut. Met enige inspanning, moet dat toch zeker opgeschroefd kunnen worden tot zo’n 200 woorden per minuut. Op die manier kunnen we de spreektijden inkorten en krijgen we meer ruimte in de Kameragenda", zo staat er in het persbericht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van tweedehands seksspeeltjes tot ANWB-trouwpak: trap niet in deze 1-aprilgrappen

Daarin stelt een woordvoerder van de partij 'dat het ook nu al goed gebruik is om bij spoeddebatten extra snel te spreken'. "Door sneller te praten sluiten politici bovendien ook beter aan bij de behoeftes van de Nederlandse burger. Uit een analyse blijkt dat het overgrote deel van de kijkers gebruik maakt van de mogelijkheid om debatten versneld af te spelen."

NFT's van SP-Kamerleden

Ook deed SP Jongeren een duit in het grappenzakje. Want gaan ze bij die partij die kritisch is op het kapitalisme, opeens voor het grote geld?

De jongerentak kondigde aan dat ze non-fungible tokens (NFT’s) hebben uitgegeven van de Kamerleden.

Forum voor Islam

Tot slot: de jongeren van Forum voor Democratie zeggen een moslimorganisatie geworden te zijn. Jaja...

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore