'Nazorg voor het team'

Medewerkers McDonald's Zwolle 'diep aangeslagen' na schietpartij

31 maart 2022 09:57 Aangepast: 31 maart 2022 11:59
Bij de schietpartij kwamen twee mensen om het leven. Beeld © ANP

Medewerkers van de McDonald's in Zwolle waar gisteren twee klanten werden doodgeschoten, zijn 'diep aangeslagen'. Dat laat een woordvoerder van de fastfoodketen weten aan RTL Nieuws. "Nazorg voor hen en het hele team staat nu centraal."

In het McDonald's-restaurant in Zwolle werden gisteren rond 18.00 uur twee mensen doodgeschoten. De politie liet vannacht weten dat het gaat om twee Zwollenaren van 57 en 62 jaar oud.

Een ooggetuige vertelde gisteren tegen de regionale krant De Stentor hoe hij zag dat een man in een lange jas eten bestelde, vervolgens met zijn dienblad naar een tafeltje liep waar twee mannen zaten en uit het niets op hen begon te schieten. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Slachtoffers schietpartij McDonald's komen uit Zwolle

Op het moment van de schietpartij waren veel klanten, onder wie ook kinderen, aanwezig in de zaak. En er waren veel mensen aan het werk. Zij krijgen vandaag hulp aangeboden, vertelt een woordvoerder van McDonald's: "Allereerst wil ik aangeven dat ons medeleven uitgaat naar de nabestaanden van de slachtoffers, de gasten en de medewerkers."

'Nazorg staat centraal'

"Onze eerste aandacht gaat naar onze medewerkers. Het team is vanzelfsprekend diep aangeslagen. Nazorg voor hen en het hele team staat centraal. Naast slachtofferhulp van de politie bieden wij ook alle nazorg aan medewerkers en komt het team samen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Burgemeester Zwolle: 'Ik ben geschrokken van deze heftige gebeurtenis'

Het onderzoek naar de schietpartij is op dit moment nog in volle gang. Zo is het voor de politie nog onduidelijk of er sprake is van één of meerdere daders. Na de schietpartij werd een grote zoektocht gestart, maar er werd niemand aangehouden. Een woordvoerster van de politie laat weten dat er vandaag onder meer videobeelden worden bekeken.

Ook zoekt de politie nog naar getuigen die iets kunnen zeggen over wat er is gebeurd in de vestiging van de McDonald's.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore