Ga naar de inhoud
Mannen van 57 en 62 jaar

Slachtoffers schietpartij McDonald's komen uit Zwolle

Veel ooggetuigen zijn zichtbaar aangeslagen Beeld © ANP

Bij een McDonald's-restaurant in Zwolle zijn gisteravond twee mensen doodgeschoten. Vannacht meldde de politie dat de slachtoffers twee Zwollenaren zijn van 57 en 62 jaar oud. Het is nog niet duidelijk wat de toedracht was van de schietpartij.

De schietpartij vond gisteravond rond 18.00 uur plaats bij een McDonald's in Zwolle-Noord. Een ooggetuige vertelde tegen de regionale krant De Stentor hoe hij zag dat een man in een lange jas eten bestelde, vervolgens met zijn dienblad naar een tafeltje liep waar twee mannen zaten en uit het niets op hen begon te schieten. 

Kogelwerende vesten

Het personeel van de zaak werd in veiligheid gebracht en de omgeving van het restaurant werd vervolgens afgezet. Volgens de regionale Omroep RTV Oost deden agenten onderzoek in kogelwerende vesten

Volgens deze ooggetuige, die met zijn kinderen in het restaurant zat te eten, leefde een van de twee slachtoffers nog, maar hij was er slecht aan toe. Later maakte de politie bekend dat ook het tweede slachtoffer was overleden.

Nog geen arrestaties

De politie liet vannacht weten dat er nog geen arrestaties zijn gedaan in verband met de schietpartij. Ook weet de politie nog niet zeker of het om een of meerdere daders gaat. 

Gisteravond was ook nog niet bekend waar de schutter naartoe was gevlucht. Over de slachtoffers zijn behalve hun leeftijden nog geen details bekendgemaakt. De politie riep iedereen die de schietpartij heeft zien gebeuren op zich te melden. Voor getuigen is slachtofferhulp beschikbaar.  

In het restaurant zouden veel basisscholieren zijn geweest die net een voetbaltoernooi achter de rug hadden op een sportcomplex vlakbij. Een ouder van één van de scholieren zei dat scholen in de omgeving vandaag aandacht aan de schietpartij zullen besteden, juist omdat er zoveel kinderen aanwezig waren.

McDonald's Nederland stelde in een reactie: "We vinden het verschrikkelijk voor de nabestaanden van de slachtoffers, voor de gasten en onze crew. Vanzelfsprekend bieden we ons team alle nodige nazorg."

Schietincident bij McDonald's Zwolle eist twee levens

01:03