Ga naar de inhoud
Jordy (22) doodgestoken

Verdacht meisje (17) steekpartij Rosmalen weer vrij: mogelijk noodweer

De Bottles in Rosmalen. Beeld © Meesters Multi Media

Het 17-jarige meisje uit Den Bosch dat zaterdag was aangehouden in verband met een fatale steekpartij in Rosmalen is vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie gaat ervan uit dat zij mogelijk handelde uit noodweer. Ze blijft wel verdachte in de zaak.

Voor het incident was ook een 16-jarig meisje aangehouden. Zij werd zondag vrijgelaten. Uit onderzoek bleek dat zij het dodelijke slachtoffer, de 22-jarige Jordy uit Den Bosch, niet had gestoken. 

Het incident vond zaterdag plaats aan de Driesprong in het centrum van Rosmalen. Op een van de terrassen daar was een ruzie ontstaan tussen een aantal gasten. Volgens het OM is Jordy toen gebeld, die daarop met de auto ernaartoe is gereden en 'in een kennelijk heftige gemoedstoestand' het terras is opgelopen.

Bestekmes

Volgens het OM komt uit beelden naar voren dat Jordy fysiek de confrontatie aanging met de twee verdachten, waarbij de jongste verdachte van haar stoel werd gegooid. De oudste hield een bestekmes vast en dat kwam tijdens de confrontatie in de borst van Jordy terecht.

Gestoken
Lees ook:
Gestoken man vluchtte het café van Peter in: 'Hij was in doodsangst'

Zwaargewond stak hij daarna het plein over naar een andere horecagelegenheid. 'In doodsangst' rende hij café Bottles binnen, vertelde eigenaar Peter Holterman eerder aan RTL Nieuws. Jordy overleed ter plaatse.

Het OM zegt op dit moment ervan uit te gaan dat de 17-jarige verdachte zich heeft willen verdedigen en niet de intentie had om Jordy te doden. Omdat er sprake is van een mogelijke zogenoemde noodweersituatie, is het volgens het OM gebruikelijk dat de verdachte het onderzoek in vrijheid mag afwachten. 

Aangifte gedaan

Gisteren deden de zus en de hoogzwangere vriendin van Jordy aangifte tegen het 17-jarige meisje. Jordy laat naast zijn vriendin ook een kindje van één jaar oud na.

Zus
Lees ook:
Zus en hoogzwangere vriendin van doodgestoken Jordy (22) doen aangifte tegen verdachte