Ga naar de inhoud
Fatale ruzie Rosmalen

Zus en hoogzwangere vriendin van doodgestoken Jordy (22) doen aangifte tegen verdachte

Jordy werd dit weekend doodgestoken na een ruzie op een terras in Rosmalen. Beeld © Meesters Multi Media

De zus en de hoogzwangere vriendin van de doodgestoken Jordy (22) uit Rosmalen doen vandaag aangifte tegen het 17-jarige meisje dat al vastzit voor de dood van Jordy. Dat meldt advocaat Priya Soekhai aan RTL Nieuws. De twee zeggen mishandeld te zijn door het meisje, vlak voordat Jordy werd neergestoken.

Jordy overleefde de steekpartij niet. De ruzie ontstond zaterdagavond rond 21.30 uur in het centrum van Rosmalen. Op één van de terrassen daar kregen het zusje en de vriendin van Jordy - die 32 weken zwanger is - ruzie met onder meer het 17-jarige meisje. Zij zouden bekenden van elkaar zijn, maar de precieze aanleiding voor die ruzie is nog onduidelijk.

Gebroken neus en kneuzingen

Het 17-jarige meisje zou, volgens Soekhai, een getrainde kickbokster zijn. Bij de ruzie zou ze de vriendin van Jordy en zijn zusje in hun gezicht hebben geslagen. De vriendin van Jordy liep daarbij onder meer een gebroken neus op, het zusje heeft een aantal kneuzingen. 

Van die mishandeling doen de twee vandaag dus aangifte tegen het meisje, vertelt Soekhai. "Daar stond hun hoofd eerder natuurlijk niet naar. Ze zijn nog altijd in shock en kunnen zich nog niet realiseren wat er is gebeurd. Maar vandaag gaan hebben we een afspraak voor de aangifte bij de politie."

Gestoken
Lees ook:
Gestoken man vluchtte het café van Peter in: 'Hij was in doodsangst'

Na de mishandeling van de twee vrouwen werd Jordy gebeld, die niet veel later bij de eetgelegenheid arriveerde. Soekhai: "Hij zag toen zijn zwangere vrouw op de grond liggen en haalde verhaal bij de verdachte. Vervolgens werd hij neergestoken."

In café overleden

Zwaargewond stak Jordy daarna het plein over naar een andere horecagelegenheid. 'In doodsangst' rende hij café Bottles binnen, vertelde eigenaar Peter Holterman gisteren al aan RTL Nieuws. "Het slachtoffer was via het terras en de voordeur naar binnen gelopen. Hij was erg bang en zat onder het bloed." Daarna werd hij naar de keuken gebracht, neergelegd en gereanimeerd. "Toevallig was er een medewerker van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in de zaak. Die heeft zich ontfermd over de man. Maar uiteindelijk is hij in onze zaak overleden."

Vrienden organiseerden gisteren al een herdenking voor Jordy waar zo'n vijftig mensen bij aanwezig waren. Jordy laat naast zijn zwangere vriendin ook een kindje van één jaar oud na.