Ga naar de inhoud
'Dit wil niemand meemaken'

Gestoken man vluchtte het café van Peter in: 'Hij was in doodsangst'

De Bottles in Rosmalen. Beeld © Meesters Multi Media

"Er was een steekpartij bij een zaak hier tegenover. Het slachtoffer is toen in doodsangst bij ons naar binnen gerend." Dat zegt eigenaar Peter Holterman van café Bottles in Rosmalen. De 22-jarige man overleed in de zaak, twee meisjes van 16 en 17 jaar oud zijn aangehouden.

"Wat ons vanavond is overkomen, wil niemand meemaken", is te lezen in een bericht van het café op Facebook. "We gaan de tijd nemen om dit te verwerken."

Afwashulp 15 jaar oud

Holterman vertelt dat er op het moment van de steekpartij vijf mensen in zijn café aan het werk waren. De jongste is 15 jaar oud, en was als afwashulp aan de slag. "Het slachtoffer is via het terras en de voordeur naar binnen gelopen. Hij was erg bang en zat onder het bloed."

Man
Lees ook:
Man (22) doodgestoken in Rosmalen, twee meisjes aangehouden

De man is vervolgens naar de keuken gebracht, neergelegd en gereanimeerd. "Toevallig was er een medewerker van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in de zaak. Die heeft zich ontfermd over de man. Maar uiteindelijk is hij in onze zaak overleden."

Twee dagen dicht

En dat hakt erin bij de eigenaar en de werknemers van de zaak. "Morgen en overmorgen zijn we dicht. We zitten vanmiddag met z'n allen bij elkaar en Slachtofferhulp komt ook. Het lijkt nu goed te gaan met de medewerkers, maar de klap kan ook later komen."

De politie meldt dat er voor de heftige gebeurtenis een ruzie was tussen een aantal gasten van het café aan de overkant van Bottles. "Eén van de betrokkenen belde het latere slachtoffer die toen ook naar het terras kwam. Daar werd hij vervolgens gestoken."

Onderzoek

De aangehouden meisjes komen uit Den Bosch en Rosmalen. Zij zitten in beperking en kunnen alleen contact hebben met hun advocaat. 

De politie is een onderzoek gestart. Zowel op het terras waar de ruzie ontstond, in de horecagelegenheid waar het slachtoffer overleed en op de route die hij gewond heeft afgelegd. Getuigen worden opgeroepen zich te melden.

Eigenaar Holterman zegt dat de eerste bosjes bloemen al voor de deur liggen. "We hopen de mensen weer bij elkaar te rapen en dinsdag weer open te kunnen."