Brand in loods

Zeer grote brand in Limburgse loods, mogelijk asbest verspreid

19 maart 2022 20:29 Aangepast: 19 maart 2022 20:57
Er kwam flink veel rook vrij bij de brand. Beeld © Track '88

In het Limburgse Lottum, ten noorden van Venlo, woedt zaterdag een grote uitslaande brand in een agrarische bedrijfsloods. Vanwege grote rookontwikkeling is de brandweer met groot materieel aanwezig. Inmiddels is de brand onder controle.

In de loods staan landbouwvoertuigen en tanks met lijnzaad- en koolzaadolie. Die zijn in brand gevlogen, zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio Limburg-Noord.

Doordat het flink waait, verspreid de rook zich over een flink gebied. Met de rook wordt waarschijnlijk ook asbest verspreid die afkomstig is uit het dak van de loods.

In deze video zie je beelden van de brand:

Het gaat om een gebied tot zo'n 500 meter van de loods, zegt de woordvoerders. De bewoners van zeven woningen in dat gebied zijn uit hun huis gehaald. Van twee woningen kunnen de bewoners nog niet terug. Verder bestaat het gebied voornamelijk uit landbouwgrond en kassen.

Grijze stukjes asbest

Mogelijk kunnen stukjes asbest door de wind nog verder verspreid worden. De asbest ziet eruit als grijze stukjes of schilfertjes van een golfplaten dak. Hij roept mensen op de deeltjes 'niet op te rapen, er niks mee te doen', maar contact op te nemen met de gemeente. Die is verantwoordelijk voor het opruimen.

Bij de brand is niemand gewond geraakt, wel werd er een NL-Alert verzonden om te waarschuwen voor de rook.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore