Column over FVD'er

Columnist Van Roosmalen gaat aangifte doen tegen bedreigers

18 maart 2022 00:49 Aangepast: 18 maart 2022 07:08
Marcel van Roosmalen. Beeld © RTL

Marcel van Roosmalen gaat aangifte doen tegen mensen die hem via sociale media hebben bedreigd. Dat zei de columnist bij Jinek. Van Roosmalen las dinsdag in het radioprogramma De Nieuws BV een satirische column waarin hij stelde dat FVD'er Gideon van Meijeren een spion van Poetin was. Sindsdien wordt hij online bedreigd.

Zo werd donderdag, twee dagen na het verschijnen van zijn column op de radio, ook het adres van de opvang van Van Roosmalens kinderen online gedeeld. "Ik weet niet wat voor actie ik moet ondernemen", zegt hij bij Jinek. "Ik zal aangifte doen tegen een paar mensen die me hebben bedreigd."

Bekijk hier het fragment uit Jinek: 

Ongehoord Nederland

"Het liefst" zou hij ook aangifte doen tegen Ongehoord Nederland en voorzitter Arnold Karskens, die er aandacht aan besteedden in het programma Ongehoord Nieuws. Presentator Arlette Adriani trok een vergelijking met de kritische opmerkingen die PvdA-voorman Marcel van Dam twintig jaar geleden maakte over LPF-voorman Pim Fortuyn.

Volgens Adriani leidden de opmerkingen van Van Dam mede tot de moord op Fortuyn in 2002. Zij suggereerde dat de geschiedenis zich kan herhalen door de column van Van Roosmalen.

"Direct na afloop van de column had ik al in de gaten dat niet iedereen de column oppakte als ironie", vertelt Van Roosmalen aan tafel bij de RTL-talkshow. "Ik ben de hele dag uitgescholden en bedreigd."

NSB-vlag 

Daarop besloot de columnist de berichten die hij ontving online te delen. Donderdag kreeg hij ook een NSB-vlag in de brievenbus. "Deze mensen zijn niet voor rede vatbaar", besluit hij.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore