Veel rookontwikkeling

Metershoge vlammen bij brand naast snelweg A1, rijstrook afgesloten

16 maart 2022 20:23 Aangepast: 16 maart 2022 20:40
De vlammen zijn vanaf de snelweg te zien. Beeld © AS Media

Een grote brand in een bouwmarkt in Baarn zorgt voor overlast op de A1. Vanaf de snelweg zijn de vlammen en rook goed te zien. Omdat deze voor afleiding kunnen zorgen, heeft Rijkswaterstaat een rijstrook afgesloten bij afrit Soest.

"De brand is aan alle kanten uitslaand", zo meldt een woordvoerder van de veiligheidsregio Utrecht. De brandweer is met meerdere eenheden uitgerukt. De bouwmarkt was al dicht toen de brand uitbrak, zo meldt de woordvoerder, en voor zover bekend was er niemand meer in het pand aanwezig.

Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers die hun auto in de berm zetten om foto's en filmpjes te maken. "Doe dit niet. Het kost je niet alleen €230, maar je brengt jezelf en anderen onnodig in gevaar."

De Veiligheidsregio Utrecht zegt dat er erg veel mensen op de brand af zijn gekomen. "Geef hulpdiensten de ruimte en hinder deze niet", schrijft de Veiligheidsregio op Twitter. "Momenteel is de snelweg nog open. We houden via Rijkswaterstaat de ontwikkelingen in de gaten vanwege de rookontwikkeling."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore