Ga naar de inhoud
Op de achtergrond

Insluiper gespot tijdens interview? Kijkers RTL Nieuws slaan alarm

Screenshot van de uitzending van RTL Nieuws Beeld © RTL Nieuws

Werd er nou ingebroken tijdens een interview dat werd uitgezonden bij RTL Nieuws? Op Twitter gingen beelden rond waarop te zien was hoe tijdens een interview iemand op de achtergrond een huis binnenklimt, via het raam. Was het een insluiper? "Nee, het is gewoon de buurjongen, die daar zelf woont. Niks aan de hand."

Dat vertelt Selena Rambaran, die te zien was in een reportage van RTL Nieuws die afgelopen woensdag werd uitgezonden. Terwijl zij aan de verslaggever vertelde dat ze haar energierekening niet meer kan betalen, was op de achtergrond te zien hoe een man bij zijn scooter wegloopt en vervolgens via een raam een woning binnenklimt.

Bekijk hieronder het fragment:

Kijkers bezorgd: 'insluiper' gespot tijdens televisie-interview

00:38

'Inbraak gespot?'

Al snel na de uitzending werden de beelden via Twitter gedeeld. "Heb ik een inbraak gespot op de achtergrond?", vroeg iemand zich af in een tweet die inmiddels ruim 2000 likes heeft.

Hoewel het er misschien vreemd uitzag, is er van een inbraak geen sprake, verzekert Rambaran. Zij werd dezelfde avond geappt door een vriendin. "Die stuurde me de beelden van mijn interview door. Moet je eens zien wat er op de achtergrond gebeurt, schreef ze erbij. En toen zag ik inderdaad dat er iets geks gebeurde."

Verbouwing gaande

Maar ze wist ook meteen hoe de vork in de steel zat, zegt ze. "Het was de buurjongen, ze zijn bij hen thuis aan het verbouwen", vertelt ze. Haar man is nog op het adres gaan checken wat er nou aan de hand was. "Er waren er bouwwerkzaamheden bij de voordeur, waardoor het handiger was om via het raam naar binnen te gaan."

Ook de politie heeft in de afgelopen weken geen meldingen gehad van een mogelijke inbraak in de desbetreffende straat, laat een woordvoerder weten. De raamklimmer zelf wilde niet reageren.

Inbreker
Lees ook:
Inbreker betrapt terwijl hij ontbijt in restaurant: 'Blijkbaar behoefte aan horeca'