Afgeluisterd door politie

'Promes verdacht van drugshandel en deelnemen aan criminele organisatie'

10 maart 2022 16:42 Aangepast: 10 maart 2022 16:49
Voetballer Quincy Promes. Beeld © ANP

Quincy Promes wordt verdacht betrokken te zijn bij drugshandel en deelname aan een criminele organisatie. Dit melden bronnen aan De Telegraaf. Eerder maakte het OM bekend dat de voetballer wordt vervolgd voor poging tot moord voor het neersteken van zijn neef.

De krant meldt dat Promes werd afgeluisterd door de politie, omdat hij ervan verdacht werd betrokken te zijn bij drugshandel. 

Neef neergestoken

Het OM maakte eerder deze week bekend dat ze Promes gaan vervolgen voor poging tot moord. De voetballer heeft altijd ontkend dat hij zijn neef in 2020 heeft neergestoken. Maar in telefoongesprekken, die werden afgeluisterd door de politie, sprak hij erover in de nacht van het incident met meerdere familieleden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bekentenis aan de telefoon: wanneer mag politie tappen?

Nu meldt De Telegraaf dat Promes daarnaast samen met zijn familie geld geïnvesteerd zou hebben in 4000 kilo cocaïne. Deze partij harddrugs werd in april 2020 onderschept in Antwerpen. 

120 miljoen euro

De groothandelswaarde van zo'n hoeveelheid drugs is 120 miljoen euro, maar de straatwaarde ligt nog veel hoger. 

De Telegraaf laat weten dat het OM niet op de nieuwe verdenking wil ingaan. Ook de advocaat van Promes kan er tegen de krant niets over zeggen. 

Bekijk ook: Les over drugscriminaliteit: 'Niet alleen geld en mooie vrouwen'

Leerlingen van het HPC in Zetten krijgen les over ondermijning en de gevaren van de drugswereld. Het moet ervoor zorgen dat ze niet geronseld worden door drugscriminelen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore