Ga naar de inhoud
Actie ingeperkt

Tankstations TinQ beperken actie met goedkoop tanken om overlast

Lange rijen bij de pomp voor goedkope benzine. Beeld © ANP

De keten van onbemande tankstations TinQ heeft de actie 'tanken voor de prijs van 20 jaar geleden' vroegtijdig ingeperkt. De grote toestroom van koopjesjagers leidde op meerdere plekken in het land tot verkeersproblemen, opstootjes en grimmige situaties.

TinQ begon de actie gisteren omdat het bedrijf twintig jaar bestaat: vier dagen lang, bij vier tankstations in het land, een uur lang tanken voor spotprijzen. Een beter moment leek bijna niet denkbaar, nu de prijs aan de pomp historisch hoog is. Een liter benzine kost gemiddeld 2,357 euro. Twintig jaar geleden was dat 1,171 euro. Voor een liter diesel was het verschil nog groter: gemiddeld 2,067 tegen € 0,860 euro.

Grimmige situaties

Gisteren begon de actie met Venray, Kampen, Ospel en Veenendaal. Met groot succes. Of eigenlijk, zoals TinQ vandaag schrijft: "De acties zijn té succesvol geweest. Veel blije gezichten bij klanten, maar op een aantal locaties zijn er door de extreme drukte verkeersinfarcten ontstaan. De toeloop is vele malen groter dan wij hadden kunnen voorzien, evenals de (brandstof)emotie die op sommige locaties heeft geleid tot grimmige situaties."

Na contact met 'landelijke en lokale overheidsinstanties' heeft het bedrijf besloten de actie aan te passen. Het aantal locaties wordt beperkt tot twee per dag, en deze worden de dag tevoren bekendgemaakt.

Veiligheid

Dit heeft het bedrijf volgens de verklaring 'helaas moeten besluiten vanwege de onzekerheid over de borging van de verkeersveiligheid op diverse locaties en de veiligheid van onze medewerkers en klanten'.

Hier
Lees ook:
Hier kun je vandaag tanken voor de prijs van 20 (!) jaar geleden