Ga naar de inhoud
Lange rijen

Hier kun je vandaag tanken voor de prijs van 20 (!) jaar geleden

Voor het tankstation in Kampen staat een enorme rij. Beeld © Tineke Liefers

Tanken is nog nooit zo duur geweest: de benzineprijzen breken record na record. Maar verschillende tankstations in Nederland trekken zich daar niets van aan, daar kun je deze week namelijk tanken voor de prijs van twintig jaar geleden. Het zorgt voor lange rijen bij de tankstations.

Het gaat om een jubileumactie van tankstation TinQ. Zij bestaan twintig jaar en bieden daarom deze week op sommige plekken in Nederland brandstofprijzen aan van twintig jaar geleden.

Scheelt veel geld

En dat scheelt een hoop, want waar je nu voor benzine gemiddeld €2,357 betaalt, betaalde je twintig jaar geleden €1,171. Voor Diesel betaal je nu gemiddeld €2,067, twintig jaar geleden was dat €0,860.

Dat de brandstofprijzen zo hoog zijn op dit moment kwam aanvankelijk doordat de vraag toename door het economisch herstel na de coronacrisis. De laatste tijd speelt uiteraard de Russische inval in Oekraïne een belangrijke rol.

Diesel
Lees ook:
Diesel voor het eerst duurder dan 2 euro

Tot en met vrijdag zijn er elke dag vier tankstations in het land die de extreem lage prijzen aanbieden, een uur lang. Vandaag zijn de tankstations in Venray, Kampen, Ospel en Veenendaal aan de beurt. Zondag gaat het om nog eens twintig tankstations.

Lange rijen

In Venray, waar de actie om 10:00 uur van start ging, zorgen de prijzen al voor hele lange rijen.

En ook in Kampen staan de straten voor het tankstation vol met auto's die wachten om de tank vol te gooien.

Er zijn wel wat voorwaarden aan de actie verbonden. Zo is het niet toegestaan om jerrycans te vullen met brandstof en zijn vrachtwagens en tractoren uitgesloten van de actie.