Noodstop

Levengevaarlijk: dronken man zet auto midden op A17 stil

06 maart 2022 15:12 Aangepast: 06 maart 2022 15:13
(archieffoto) Beeld © ANP

Een dronken man heeft gisteravond zijn auto midden op de A17 ter hoogte van het Brabantse Stampersgat stilgezet. De politie stelt dat een ernstige aanrijding 'door adequaat handelen' voorkomen is.

De agenten reden rond 21.00 uur over de snelweg toen ze plotseling het voertuig zagen stilstaan. Ze moesten, net als een andere automobilist, een noodstop maken om een ongeluk te voorkomen.

"De stilstaande auto had geen alarmlichten aan. De politiemensen zetten direct het blauwe zwaailicht van hun politieauto aan om het overige achteropkomende verkeer te waarschuwen en liepen daarna naar de stilstaande auto."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politie helpt Oekraïens gezin met autopech: 'Tranen in zijn ogen'

In het voertuig zat een 40-jarige man uit Ridderkerk. Hij reageerde nauwelijks op de agenten. "Een van hen heeft de man vervolgens met kracht uit de auto gehaald en in de berm gezet, terwijl de andere agent de auto van de man de berm in duwde. In de auto rook het sterk naar alcohol."

De eerste blaastest leek erop te wijzen dat de man inderdaad onder invloed was. Op het politiebureau werd hij steeds agressiever en maakte hij de ademanalyse niet af. Ook weigerde hij mee te werken aan een bloedproef. "Toen hij probeerde de agent te slaan, is hij in de cel gezet, waar hij de nacht heeft doorgebracht."

De man wordt vandaag verhoord.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore