Lekkere dagen, koude nachten

Ook komende dagen stralend weer, maar niet gek opkijken als je moet krabben

05 maart 2022 12:07 Aangepast: 05 maart 2022 12:27
In Tilburg moesten ze vanochtend krabben. Beeld © Margreet van Vianen

Zonliefhebbers kunnen ook de komende week hun hart ophalen. Het blijft stralend weer. De temperatuur is alleen nog niet echt lenteachtig te noemen en in de nachten kan het nog vriezen.

Wie er vanochtend vroeg bij was, heeft het gemerkt: de dag begon erg koud. Volgens Leander de Wit van Buienradar heeft het op veel plekken gevroren. "In Brabant werd het zelfs -5 graden, dat is matige vorst."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dagenlang volop zon, maar snotterweer voor mensen met hooikoorts

De rest van de dag is er wel volop zon. Qua temperatuur kan de vlag nog niet uit: in het noorden wordt het een graad of 6, en op de meeste andere plekken komt de temperatuur uit op zo'n 8 of 9 graden. "In het zuiden kan de 10 graden nog wel even worden aangetikt."

Morgen een tegenvaller

Morgen wordt dan weer een 'tegenvaller', want de zon laat zich wat minder zien. Er is volgens De Wit vooral in het noorden meer bewolking. "We zijn natuurlijk verwend de afgelopen dagen. Het wordt geen grijze dag, maar ook niet strakblauw."

De temperatuur komt morgen uit op een graad of 6 á 7. "Maar door een flinke koude wind uit het noordoosten, zal het een stuk kouder aanvoelen."

Zo warm is het nu bij jou:

Maandag vertrekt de bewolking weer uit ons land en dan wordt het weer 'stralend zonnig' en een graad of 8. Dinsdag wordt volgens Leander de Wit 'echt een lekkere dag'. Dan opnieuw veel zon en de temperatuur gaat verder omhoog naar de dubbele cijfers. 

Koude nachten

Ook de dagen daarna blijven de temperaturen nog stijgen. Donderdag wordt het op veel plekken 12 graden. Daarnaast blijft de zon zijn best doen, pas in de tweede helft van de week wordt de kans op bewolking weer groter.

Dat dus wat betreft overdag. In de nachten is het wel een iets ander verhaal: die blijven voorlopig nog even koud. Volgens De Wit is het vooral in de nacht naar maandag en naar dinsdag koud. "In het oosten kan het weer 4 of 5 graden vriezen. Mensen moeten dus niet verbaasd zijn als ze moeten krabben."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore