Mogelijk vier doden

Man die 500 mensen zelfdodingspoeder verkocht op vrije voeten

03 maart 2022 18:22 Aangepast: 03 maart 2022 19:34
(Archieffoto) Beeld © ANP

De 74-jarige man uit Castricum die vorige week woensdag werd opgepakt voor hulp bij zelfdoding door het leveren van het dodelijke middel X, is weer op vrije voeten. Er zouden vier sterfgevallen aan hem te linken zijn.

De man moet beschikbaar blijven voor vragen van de politie. Ook mag hij gedurende de schorsing van zijn voorarrest het dodelijke middel X niet verkopen.

Volgens het OM heeft de man het zelfdodingsmiddel aan meer dan vijfhonderd mensen verkocht. Vier mensen zouden het middel inmiddels gebruikt hebben.

Giftig en inhumaan

De verdachte verkocht het zelfdodingsmiddel via internet en stuurde dit per post aan zijn klanten. Met de verkoop zou hij veel geld hebben verdiend. Advocaat Sébas Diekstra staat de nabestaanden van een van de dodelijke slachtoffers in dit strafrechtelijke onderzoek bij. "Hopelijk wordt het duidelijk hoeveel mensen het slachtoffer zijn geworden van dit giftige en inhumane middel", meldt hij.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Man (74) vast die aan 500 mensen zelfdodingsmiddel leverde

"Het blijft huiveringwekkend om te constateren dat er mensen zijn die hun brood verdienen met een middel waarmee anderen de dood in worden gejaagd", zei de advocaat.

In RTL Late Night vertelden de ouders van Ximena Knol eerder over het verlies van hun dochter, die haar leven had beëindigd met zelfdodingspoeder:

De ouders van Ximena zijn verbaasd en boos op de Coöperatie Laatste Wil (CLW) die op televisie 'promotie' maakte een nieuw middel te hebben gevonden voor een humane, zelfgekozen dood.

Heb jij vragen over zelfmoord?

Stichting 113 Zelfmoordpreventie: bel 113 of 0800-0113 (gratis), of anoniem via de chat op de website 113.nl 

24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen per week

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore