Ga naar de inhoud
Opsporing Verzocht

Politie zoekt nog 4 verdachten overval waardetransport Amsterdam

Deze mannen worden nog gezocht. Beeld © Opsporing Verzocht.

De politie zoekt nog vier verdachten van de gewapende roofoverval op een waardetransportauto in Amsterdam-Noord mei vorig jaar. Er werden vanavond beelden getoond van deze verdachten in het programma Opsporing Verzocht.

De overval vond afgelopen mei plaats in Amsterdam- Noord. Daarbij schoten de overvallers in de lucht met automatische wapens.

Vijf aanhoudingen

De daders gingen er vervolgens vandoor in drie auto's met een buit van 14,5 miljoen euro. Twee van deze auto's reden naar Broek in Waterland, vlak boven Amsterdam. Uiteindelijk kon de politie vijf personen aanhouden in een weiland. Een zesde overvaller kwam hierbij om het leven. 

Bekijk in onderstaande video de beelden terug:

Politie schiet op verdachten overval: bekijk hier de beelden

00:50
De politieachtervolging eindigde in een weiland in Broek in Waterland.

Terwijl de twee auto's richting Broek van Waterland vluchtten, reed een derde vluchtauto, buiten het zicht van de politie, richting Diemen. Vanavond deelde de politie een reconstructie van de gebeurtenis met niet eerder vertoonde beelden. 

Belgisch kenteken

In Diemen zijn de verdachten overgestapt in een BMW met een Belgisch kenteken. De auto waarin ze waren gevlucht, lieten ze brandend achter. 

Overvallers
Lees ook:
Overvallers waardetransport Amsterdam droegen kogelwerende vesten

Nog vier verdachten

Met deze BMW zijn de overvallers doorgereden naar een appartement in Rotterdam-Zuid. Hier is een aantal verdachten gefilmd.

In onderstaande video zijn de reconstructie en drie verdachten te zien die vooralsnog niet zijn aangehouden. Ook is een vierde persoon te zien, van wie de identiteit wel bekend is, maar hij wordt nog gezocht door de politie. 

Afgelopen november heeft de politie in België nog een 20-jarige vrouwelijke verdachte aangehouden en in Frankrijk is een 44-jarige Parijzenaar aangehouden. De vrouw zit niet vast, de man wel. 

4 miljoen euro

De politie heeft het grootste deel van de buit teruggevonden, maar er ontbreekt nog een deel met een waarde van ruim 4 miljoen. Het gaat om tonnen met platinum, goudkorrels en omgesmolten goudbaren. 

De heftige overval maakte op ooggetuigen veel indruk. Reina Beets dook in een kast toen de overvallers haar tuin inreden:

Reina dook kast in toen overvallers tuin inreden: 'Een slechte film'

03:06
'Een slechte film' noemt Reina Beets wat ze heeft meegemaakt. Ze beleefde angstige momenten toen de overvallers van een geldwagen in Amsterdam haar tuin inreden. Zij en haar dochter vluchtten allebei een kast in.