Ga naar de inhoud
Urenlange gijzeling

Verdachte gijzeling was bezorger voor Albert Heijn

Vanaf het begin van de gijzeling stond een knipperend busje van AH voor de deur van de Apple Store. Beeld © Inter visual

De 27-jarige verdachte van de gijzeling in de Apple Store in Amsterdam gisteren werkte bij de bezorgdienst van Albert Heijn. Dat bevestigen meerdere bronnen aan RTL Nieuws. De Amsterdammer ligt met zware verwondingen in het ziekenhuis.

Tijdens de gijzeling stond urenlang een Albert Heijn-busje met knipperende lichten geparkeerd voor de ingang van de Apple Store. De verdachte blijkt te werken als bezorger van de supermarktketen. Albert Heijn wilde vandaag geen commentaar geven en verwijst naar de politie.

De verdachte, die komt uit Amsterdam, ligt nog altijd in het ziekenhuis. Hij raakte zwaargewond nadat hij door een politieauto werd aangereden. Over zijn motief is nog niets bekend. 

De gijzelnemer had explosieven op zijn lichaam. Die stonden niet op scherp, meldde de politie in een persbericht. 

Bekijk ook: Schokkende beelden: politie overmeestert gijzelnemer

00:38

Strafblad

De gijzelnemer blijkt een strafblad te hebben in verband met de Wet wapens en munitie, meldt de politie. Het is niet bekend of hij bekend was bij de ggz.

De autoriteiten gaan er vooralsnog vanuit dat de verdachte alleen handelde. De politie heeft dinsdag twee woningen in Amsterdam doorzocht. Een daarvan is de woning van de verdachte en de ander is een woning waar hij vaak verbleef. Het is niet bekend wat daar is aangetroffen.

Gijzelnemer
Lees ook:
Gijzelnemer Apple Store Amsterdam droeg explosieven op lichaam