Ga naar de inhoud
Veel mensen gesproken

Onderzoekers krijgen 'gedetailleerd beeld' van misstanden The Voice

The Voice Beeld © ANP

Het advocatenkantoor dat extern onderzoek doet naar de situatie bij het tv-programma The Voice of Holland heeft inmiddels veel mensen gesproken. Advocatenkantoor Van Doorne laat weten dat het daardoor een 'gedetailleerd beeld' krijgt van wat zich achter de schermen heeft afgespeeld.

Van Doorne is vorige maand door producent ITV gevraagd onafhankelijk onderzoek te doen na een uitzending van het BNNVARA-programma BOOS over seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik bij The Voice.

"Wij blijven ons ervoor inzetten dat ieders stem wordt gehoord en dat iedereen die verantwoordelijk is voor ongepast gedrag, wordt geïdentificeerd", laat het kantoor weten. 

Oproep herhaald

Het advocatenkantoor herhaalt de oproep aan mensen om informatie te melden. "Gaat u er alstublieft niet van uit dat wat u te melden heeft niet belangrijk is, of dat Van Doorne alles al weet."

Van
Lees ook:
Van Doorne: 'Onderzoek The Voice gaat maanden duren'

Het kantoor wil vooral graag mensen horen die zich in het begin van het onderzoek hebben gemeld, maar daarna niet meer hebben gereageerd.

Als iemand met een strafbaar feit naar voren komt, raadt het kantoor die persoon aan aangifte te doen. "Van Doorne heeft een goede werkrelatie met de politie en het Openbaar Ministerie."

Bekijk ook: dit is wanneer seksueel grensoverschrijdend gedrag strafbaar is

02:45
Strafrechtadvocaat Diantha van Eijsden legt uit hoe het zit.