Bomen vielen om

Slachtoffers storm Eunice: drie mannen (44, 50, 52) en een vrouw (60)

21 februari 2022 14:33 Aangepast: 21 februari 2022 15:50
De omgevallen boom op de Aalsmeerweg in Amsterdam. Beeld © ANP

Als gevolg van de zware storm Eunice die vrijdag over Nederland raasde, vielen vier doden. De slachtoffers zijn drie mannen en één vrouw, zo heeft de politie bekendgemaakt.

Het gaat om twee Amsterdammers, één inwoner van Diemen en een inwoner van de Groningse gemeente Het Hogeland.

'Harde krak'

Rond 15.00 uur, toen de Eunice qua stormkracht op het hoogtepunt was gekomen, viel er een boom om op de Aalsmeerweg in Amsterdam. Een 60-jarige vrouw liep over straat en kwam onder de boom terecht. Ze werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar stierf aan haar verwondingen.

Morris ten Hoope was erbij toen de boom knakte. Hij vertelde vrijdag zijn verhaal:

Rond 15.30 uur sloeg het noodlot toe op de Weesperstraat in Diemen. Een 44-jarige man uit die plaats reed daar in zijn auto, toen een boom omviel en bovenop het voertuig terechtkwam. 

Het derde slachtoffers viel op de Vrijheidslaan in Amsterdam. Een 50-jarige Amsterdammer kwam al fietsend onder een boom terecht.

Op de Vrijheidslaan viel een slachtoffer. Op de Vrijheidslaan viel een slachtoffer.

Rond 19.30 uur verongelukte een 52-jarige man uit de gemeente Het Hogeland. Hij reed in zijn auto op de N361 bij Adorp en knalde tegen een omgevallen boom aan. Hulp van ambulancemedewerkers mocht niet meer baten.

Van de drie stormen die de afgelopen dagen over Nederland trokken, was storm Eunice de hevigste. De storm haalde windstoten tot 145 kilometer per uur en liet verspreid over het land een spoor van vernieling achter.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ruim half miljard euro schade door stormen, bedrag kan verder oplopen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore