Ga naar de inhoud
Waarschuwingsschoten gelost

Marineschip onderschept drugstransport in Caribisch gebied

De in beslag genomen drugs. Beeld © Kustwacht Caribisch Gebied / Facebook

Het Nederlandse marineschip Zr.Ms. Friesland, dat momenteel in het Caribisch gebied wordt ingezet, heeft gisteren ten zuiden van Curaçao een drugstransport onderschept. Daarbij is 224 kilo cocaïne in beslag genomen.

Nadat een snelle smokkelboot werd ontdekt, volgde een achtervolging. Daarbij werden waarschuwingsschoten door het marineschip afgevuurd.

Drugs uit zee gevist

De smokkelaars gooiden hun pakketten overboord en wisten te ontkomen. De drugs zijn uit zee opgevist en in beslag genomen, heeft de kustwacht in het Caribisch gebied bekendgemaakt:

Het schip Zr.Ms. Friesland is sinds vorige maand in het Caribisch gebied actief en wisselt anti-drugsoperaties af met het ondersteunen van de lokale kustwacht. 

Relatief veel drugs onderschept

De laatste maanden worden er relatief veel drugs onderschept in het Caribisch gebied. Het Nederlandse marineschip Zr.Ms. Holland, dat vorig jaar in de regio actief was, heeft in november en december 2021 in nauwe samenwerking met de Amerikaanse kustwacht en de Kustwacht Caribisch Gebied 4735 kg cocaïne onderschept tijdens vijf verschillende acties.

Defensie
Lees ook:
Defensie neemt maatregelen na cocaïnegebruik militairen Curaçao