Ga naar de inhoud
Losse handjes

Sony stopt per direct samenwerking met rapper Lil Kleine

Lil Kleine Beeld © ANP

Platenmaatschappij Sony zegt met onmiddellijke ingang de samenwerking met rapper Lil Kleine op. De rapper is in opspraak geraakt omdat hij zijn vriendin zou hebben mishandeld.

Vorig weekend werd de rapper gearresteerd. Hij wordt verdacht van poging tot zware mishandeling van zijn vriendin Jaimie Vaes. Op beelden van een uitgelekte video is ogenschijnlijk te zien hoe de rapper zijn verloofde, Jaimie Vaes (32), aan haar haren de auto uit sleurt. Hij zou haar hoofd tussen het autoportier hebben geklemd.

Loopbaan
Lees ook:
Loopbaan Lil Kleine aan gort? 'Rappers worden op een andere manier beoordeeld'

Een paar dagen eerder was Jorik Scholten, zoals hij eigenlijk heet, nog veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur wegens het mishandelen van een man in een nachtclub in Amsterdam.

Beelden op sociale media

"Sony Music neemt de aantijgingen tegen Lil Kleine zeer serieus en tolereert op geen enkele manier het gedrag dat te zien is op de beelden die rondgaan op sociale media", staat in een verklaring van Sony. "Dit conflicteert ernstig met de waarden van ons bedrijf."

Sony stopt daarom de werkrelatie met de artiest. Het bedrijf wilde eerder deze week nog niet reageren op het incident.

Zwak
Lees ook:
Zwak ogend 'zakenimperium' van rapper Lil Kleine wankelt

In mei werd de rapper ook al verdacht van mishandeling van zijn vriendin. Dit zou op Ibiza zijn gebeurd.

Muziek in de ban

Een paar dagen geleden stopte ook al Lil Kleines vorige platenlabel Top Notch met de promotie van de rapper. Diens meest recente album Ibiza Stories was op dat label verschenen.

Van alle kanten breken mensen met de rapper. Meerdere radiozenders hebben zijn muziek in de ban gedaan en wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds heeft zijn evenbeeld uit de collectie verwijderd.

De Nederlandse drankenproducent Fiorito, waarvan Lil Kleine aandeelhouder is, heeft de samenwerking met hem opgezegd.

En ook zijn fans lijken de buik vol te hebben van het gedrag van hun idool, zoals deze video aantoont:

Jongeren boycotten Lil Kleine: 'Ik hoef hem niet meer te horen'

01:48
Lil Kleine zit vast op verdenking van het mishandelen van zijn vriendin. Veel radiostations boycotten zijn muziek, maar wat vinden de luisteraars van Lil Kleine ervan?