Ga naar de inhoud
Stormdrama

Hond Binkie tijdens storm achtergelaten in bos, vastgebonden aan boom

Binkie is volgens de dierenambulance een 'knappe reu' en een lief hondje. Beeld © Dierenambulance Gelderse Vallei

Als mens deed je er goed aan om gisteren niet het bos in te gaan tijdens storm Eunice. Maar het jonge hondje Binkie had geen keus: hij werd gisteren door zijn baasje achtergelaten in het bos bij Amerongen.

Urenlang zat de hond in het bos, aan zijn riem, vastgebonden aan een dikke boom, vertelt Daniëlle Fränken van de dierenambulance Gelderse Vallei. Zij heeft Binkie uiteindelijk opgevangen. "Rond half twee zag iemand hem zitten", vertelt Fränken. "Toen hij er meer dan twee uur later nog zat, heeft die persoon hem meegenomen en ons gebeld."

Binkie was koud, nat en bang, maar verder gelukkig grotendeels gezond. De pup, die vermoedelijk zo'n zes maanden oud is, heeft de nacht doorgebracht bij een vrijwilliger van de dierenambulance. "Dat ging goed", zegt Fränken. "Het is een heel lief hondje"

Melding bij politie

De dierenambulance heeft melding gedaan bij de politie en heeft zelf al een vermoeden wie de eigenaar van de hond zou kunnen zijn. Fränken: "Hij is nu in beslag genomen, tot er een rechtszaak is geweest. Daarna kan hij geadopteerd worden."

Bekijk ook: Geliefde hond blijkt vos: 'Hij at cavia's uit de buurt op'

01:25
Een gezin in Peru kocht een puppy op de zwarte markt, maar toen het beestje volwassen werd, bleek het geen hond te zijn, maar een vos.